16 C
Județul Arad
16 aprilie, 2024

Olimpiada de limbi romanice la Școala „Alexandra Nechita” din Vaslui. Câștigătorii merg la etapa națională în Cluj-Napoca

Posted by:

14 martie 2023

Olimpiada de limbi romanice – limba franceză se adresează atât elevilor din învățământul public, cât și celor din învățământul particular și confesional, care au aptitudini deosebite în domeniul limbii franceze, indiferent de clasă și de regimul de studiu al limbii – normal, intensiv sau bilingv.

Etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză, desfășurată pe 11 martie 2023, a avut 98 elevi participanți. Competiția s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” din Vaslui și, cu acest prilej, le mulțumim pentru susținere tuturor colegilor implicați în organizarea și buna desfășurare a activităților.

„Regulamentul specific privind organizarea și desfășurarea olimpiadei de limbi romanice – limba franceză” prevede obținerea unui punctaj minim de 90 de puncte (nivel gimnazial), respectiv de 85 de puncte (nivel liceal) pentru calificarea elevilor la etapa națională.

La etapa națională a Olimpiadei va participa, din fiecare județ, pentru fiecare regim de studiu al limbii franceze, câte un elev, primul în ierarhia clasei/regimului de studiu al limbii franceze la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament.

Pentru limba franceză, la etapa națională a Olimpiadei se atribuie maximum 23 locuri suplimentare/clasă (13 locuri pentru categoria regim de studiu normal și 10 locuri pentru categoria regim de studiu intensiv/bilingv), în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform clasamentului național realizat după finalizarea etapei județene/a sectoarelor municipiului București.

Elevii care vor reprezenta județul Vaslui la etapa națională la limba franceză sunt:

Zugravu Andreea Denisa, elevă în clasa a VII – a la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Huși, profesor îndrumător Ciupilan Elena-Cristina, calificată la categoria clasa a VII -a normal, a obținut la etapa județeană premiul I cu 98 puncte.

Oțel Raluca-Ioana, elevă în clasa a VIII – a la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Vaslui, profesor îndrumător Lupu Oana-Călina, calificată la categoria clasa a VIII -a normal, a obținut la etapa județeană premiul I cu 98 puncte. Eleva studiază limba franceză și la Centrul Județean de Excelență, unde profesor îndrumător este Badea Camelia-Ecaterina.

Marcu Ilinca, elevă în clasa a IX – a la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, profesor îndrumător Talașman Elena, calificată la categoria clasa a IX -a normal, a obținut la etapa județeană premiul I cu 96,5 puncte. Eleva studiază limba franceză și la Centrul Județean de Excelență, unde are același profesor îndrumător.

Boiciuc Lavinia, elevă în clasa a IX – a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător Tătaru Lola, calificată la categoria clasa a IX -a intensiv/bilingv, a obținut la etapa județeană premiul al III -lea cu 86 puncte. Eleva studiază limba franceză și la Centrul Județean de Excelență, unde profesor îndrumător este Mîță Alexandru.

Catană Maria, elevă în clasa a X – a la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, profesor îndrumător Luca Mihaela-Rodica, calificată la categoria clasa a X -a normal, a obținut la etapa județeană premiul I cu 95 puncte. Eleva studiază limba franceză și la Centrul Județean de Excelență, unde are același profesor îndrumător.

Irimia Diana-Elena, elevă în clasa a X – a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, profesori îndrumători Budaca Gina-Luiza și Ponea Oana-Petronela, calificată la categoria clasa a X -a intensiv/bilingv, a obținut la etapa județeană premiul al III -lea cu 86 puncte. Eleva studiază limba franceză și la Centrul Județean de Excelență, unde profesor îndrumător este Mîță Alexandru.

Băbușanu Mara, elevă în clasa a XI – a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător Borțun Anca-Cristina, calificată la categoria clasa a XI -a normal, a obținut la etapa județeană premiul I cu 96 puncte.

Mocanu Ioana, elevă în clasa a XI – a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător Tătaru Lola, calificată la categoria clasa a XI -a intensiv/bilingv, a obținut la etapa județeană premiul I cu 95 puncte. Eleva studiază limba franceză și la Centrul Județean de Excelență, unde profesor îndrumător este Mîță Alexandru.

Constantin Daniela, elevă în clasa a XII – a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Vaslui, profesor îndrumător Macovei Mihaela, calificată la categoria clasa a XII -a normal, a obținut la etapa județeană premiul al III – lea cu 86 puncte.

Furnică Bianca, elevă în clasa a XII – a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător Mîță Alexandru, calificată la categoria clasa a XII -a intensiv/bilingv, a obținut la etapa județeană premiul al II -lea cu 91 puncte. Eleva studiază limba franceză și la Centrul Județean de Excelență, unde are același profesor îndrumător.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru rezultatul obținut! Mult succes la etapa națională a competiției care se va desfășura în perioada 09-13 aprilie 2023 la Cluj-Napoca, județul Cluj!

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2023/03/14/olimpiada-de-limbi-romanice-la-scoala-alexandra-nechita-din-vaslui-castigatorii-merg-la-etapa-nationala-in-cluj-napoca/

Ultimă oră

Același autor