16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Nouă arme, găsite într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar care încerca să intre în România pe la Nădlac II

astăzi, 12:20

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au descoperit, la intrarea în ţară, într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar, nouă arme ascunse sub banchetă, acestea fiind confiscate. În acest caz, se fac cercetări pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

”Azi noapte, în jurul orei 23:50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, şofer al unui microbuz înmatriculat în Bulgaria. În baza analizei de risc s-a efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, sub bancheta din spate a autoturismului, un sac de culoare neagră în care se aflau mai multe bunuri. În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba de 4 arme tip puşcă şi 5 pistoale, pe care şoferul autovehiculului nu le-a declarat şi pentru care nu a putut prezenta documentele necesare care să îi permită deţinerea şi introducerea în ţară a acestora”, a transmis, miercuri, Poliţia de Frontieră.

Armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi predate poliţiştilor din cadrul structurii Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

În acest caz, se fac cercetări pentru nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/noua-arme-gasite-intr-un-microbuz-condus-de-un-cetatean-bulgar-care-incerca-sa-intre-in-romania-pe-la-nadlac-ii-1922402026112023071221266453

Ultimă oră

Același autor