19.9 C
Județul Arad
12 iunie, 2024

Nou punct internaţional de trecere a frontierei între România şi Republica Moldova

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) şi înfiinţarea unui punct vamal la Bumbăta.

2514 afișări

Prin actul normativ se aprobă deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) şi înfiinţarea punctului vamal de frontieră Bumbăta în subordinea Biroului vamal de frontieră Albiţa pentru traficul internaţional rutier, în sectorul unui pod flotant care urmează a fi instalat între localităţile respective.

Punctul de trecere a frontierei de stat va fi amenajat în localitatea Bumbăta, comuna Vetrişoaia (jud. Vaslui), situată la aproximativ 40 km distanţă de punctul de trecere a frontierei Albiţa.

„Măsura va permite fluidizarea traficului la frontiera dintre România şi Republica Moldova şi reducerea timpului de aşteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate. De asemenea, în vederea asigurării capacităţii de preluare a traficului greu şi pentru a face legătura viitorului punct de trecere a frontierei cu drumul naţional, drumul comunal DC 41 va trece din domeniul public al comunei Vetrişoaia în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi va fi încadrat în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional”, potrivit Guvernului.

Conform sursei citate, operaţionalizarea punctului de trecere Bumbăta-Leova se va realiza după asigurarea infrastructurii corespunzătoare, a personalului şi a utilităţilor necesare, în vederea desfăşurării în bune condiţii a controlului de frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/nou-punct-international-de-trecere-a-frontierei-intre-romania-si-republica-moldova-21586717

Ultimă oră

Același autor