14.2 C
Județul Arad
8 mai, 2024

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vã invitã la Linii, un film alb-negru! (FOTO)

15 martie 2023

19 ore ago

– Advertisement –

DOCUMENTAR… Muzeul bârlãdean vã invitã sã vizionat filmul slovac „LINES – LINII”, a regizoarei Barbora Sliepková, din 2021, în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania, editia a 8-a. Proiectia va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Parvan nr. 1, duminicã, începând cu ora 11.30. Organizator local este dr. Mircea Mamalaucã, directorul muzeului, iar organizatorul national este Asociatia „One World Romania”.

„Linii” este un film alb-negru care oscileazã între portrete empatice ale unor protagonisti luati aparent la întâmplare si un discurs critic la adresa dezvoltãrii urbane în forma sa actualã, cu efectele ei asupra vietii private si comunitare. În secvente aproape neorealiste, vedem forfota si provocãrile de zi cu zi ale Bratislavei contemporane, ai cãrei locuitori au de gestionat, dincolo de propriile necazuri, o planificare urbanã ostilã, un trafic ineficient si cheltuieli de locuire aflate în permanentã crestere. Straniile compozitii vizuale si muzica orchestralã alienantã care le însoteste alcãtuiesc un poem audiovizual pe tema realitãtii vietii moderne în spatii urbane, în care pânã si trasarea unor linii pe sosea poate cãpãta dimensiunile unui gest filosofic, reflexiv.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfãsurându-se concomitent în 6 tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia şi România, unde este coordonat de cãtre Asociatia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre tãrile participante contribuie cu cele mai noi documentare, care ruleazã apoi în sute de locatii din toate cele 6 tãri, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã.

Ultimele Știri

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/muzeul-vasile-parvan-barlad-va-invita-la-linii-un-film-alb-negru-foto/

Ultimă oră

Același autor