18.8 C
Județul Arad
27 iulie, 2024

Mircea Geoană, întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale: „Întrebarea e dacă țara e pregătită”

11.05.2024 18:40

FOTO: Agerpres

Mircea Geoană a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale.

Cel mai probabil Mircea Geoană va candida la alegerile prezidențiale, iar anunțul oficial va fi făcut după încheierea mandatului de la NATO. Mircea Geoană lasă să se înțeleagă acest lucru în urma declarațiilor din ultima perioadă. Dacă la început răspunsurile sale erau unele mai degrabă evazive, acum totul pare să fie din ce în ce mai clar. Sâmbătă a fost prezent la Arad, în cadrul unei dezbateri.

„Întrebarea nu e dacă eu sunt pregătit, întrebarea e dacă ţara este pregătită”, a răspuns Mircea Geoană în timp dezbaterii, în momentul în care a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale.

Apoi a continuat:

„Eu cred că da (că țara e pregătită-n.r.), eu simt asta, şi nu mă refer la mine, ci legat de starea de spirit a românilor”.

Geoană a răspuns și jurnaliștilor

Chiar dacă tema candidaturii sale la alegerile prezidențiale a fost atinsă pe alocuri și în cadrul dezbaterii, acesta a fost întrebat din nou de jurnaliștii de la Arad despre posibila sa candidatură.

„Rămân la decizia mea care este o decizie, cred eu, normală, etică, corectă, de a anunţa deciziile mele finale cu privire la ceea ce îmi propun să fac după ce îmi voi termina mandatul la NATO. Ceea ce pot să spun este că simt în publicul românesc din ţară şi din diaspora masivă românească dorinţa unei schimbări profunde. Într-un fel şi participarea în număr foarte mare la lansările mele de carte, la întâlnirile pe care le am în ţară şi diaspora arată un anumit interes, sunt măgulit de acest lucru, dar o decizie consolidată, finală, o voi anunţa după ce voi termina mandatul la NATO”, a răspuns Geoană jurnaliștilor care au insistat pe tema candidaturii la prezidențiale.

Tabloul alegerilor prezidențiale nu este încă unul complet, iar acesta ar urma să fie clarificat după rezultatul alegerilor locale din 9 iunie, atunci când liderii politici vor avea o imagine de ansamblu asupra preferințelor electoratului. Pentru moment, în afară de candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale mai sunt discutate posibile candidaturi din partea lui Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion, Cătălin Drulă sau Elena Lasconi. De asemenea, o candidatură anunțată de multă vreme este cea a Dianei Șoșoacă.

11 mai 2024, 18:07

Sursa: https://www.dcnews.ro/mircea-geoana-intrebat-daca-va-candida-la-alegerile-prezidentiale-intrebarea-e-daca-tara-e-pregatita_958660.html

Ultimă oră

Același autor