16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Militari români, specializați în stingerea incendiilor de pădure, au plecat în Franța

13 aug 2023, 12:25

Militari români. FOTO: Facebook @ IGSU

Un contingent de 40 de militari, specializați în stingerea incendiilor de pădure, a plecat spre Franța. Aceștia îi înlocuiesc pe cei aflați acolo de la începutul lunii august.

Un alt contingent de militari, specializat în stingerea incendiilor de pădure, a plecat către Franţa, duminică, pentru a-i înlocui pe colegii pre-poziţionaţi pe teritoriul acestei ţări, a informat IGSU, scrie Agerpres.

Astfel, cei 40 de pompieri salvatori vor fi înlocuiţi cu un alt contingent de militari, format din 40 de pompieri, care vor încadra tehnica de intervenţie alocată iniţial pe teritoriul ţării gazdă, pentru executarea misiunilor de sprijin a comunităţilor şi autorităţilor locale în cazul producerii situaţiilor care pot pune în pericol viaţa şi bunurile acestora, precizează IGSU.

Activitatea s-a desfăşurat la poligonul de pregătire al Detaşamentului de Pompieri Arad, în prezenţa prim-adjunctului inspectorului general al IGSU, col. Constantin Florea.

Acțiuni până la începutul lui septembrie

Astfel, în perioada 30 iulie – 2 septembrie 2023, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, participă cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Primul contingent, care însumează 40 de pompieri şi 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială cu capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz transport personal şi 1 autocar, a plecat din România în data de 30 iulie, ajungând în Franţa în seara zilei de 1 august.

13 aug 2023, 12:53

Sursa: https://www.dcnews.ro/pompieri-franta_926160.html

Ultimă oră

Același autor