19.5 C
Județul Arad
29 martie, 2024

Meteorologii au actualizat prognoza: multe judeţe rămân sub Cod galben de ninsori şi viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza pentru acest sfârşit de săptămână, astfel că nu mai este avertizare cod portocaliu în Vrancea, Buzău şi Prahova, însă se menţine Codul galben în mai multe judeţe din sudul Moldovei, Dobrigea şi estul Munteniei.

Meteorologii au actualizat prognoza: rămân mai multe judeţe sub Cod galben de ninsori şi viscol

Potrivit ANM, în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă şi se vor acumula în general 15…20 l/mp, astfel că se va depune strat de zăpadă.

În aceste zone vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

În restul zonei atenţionate din Muntenia (judeţele Prahova, Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti) va ninge moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări în general de 30…35 km/h.

Duminică (29 ianuarie) vor mai fi intensificări ale vântului local în estul ţării unde zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

Avertizarea este valabilă de sâmbătă, de la ora 14 până duminică, la ora 10. Sunt vizate judeţele: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Buzău, Brăila, Bucureşti, Giurgiu, Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Tulcea, dar şi Braşov şi Covasna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/meteo/meteorologii-au-actualizat-prognoza-multe-judete-raman-sub-cod-galben-de-ninsori-si-viscol-21548462

Ultimă oră

Același autor