19.9 C
Județul Arad
12 iunie, 2024

Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Posted by:

15 martie 2023

„Ziua Maghiarilor de Pretutindeni îmi oferă ocazia de a adresa felicitările mele maghiarilor din România și de a sublinia importanța contribuției acestora la dezvoltarea și modernizarea statului român.

În decursul ultimelor trei decenii, România a realizat progrese semnificative în edificarea unei societăți democratice și incluzive, iar aportul minorității maghiare s-a reflectat pozitiv în cadrul acestui proces.

Prin participare activă, printr-o colaborare cu majoritatea bazată pe respectul și prețuirea reciprocă, prin bogăția culturii și a patrimoniului, dar și prin atașamentul față de valorile și principiile libertății și democrației care definesc societatea europeană, maghiarii din România aduc plusvaloare societății noastre.

Promovarea și afirmarea culturii, istoriei, identității etnice, lingvistice şi religioase ale minorităților naționale constituie caracteristici ale unei societăți mature, democratice și europene, iar România de astăzi are nevoie de energiile creatoare, de ideile și inspirația fiecărui cetățean, indiferent de etnie, de limbă, de religie.

În această zi specială, transmit cetățenilor români de etnie maghiară sincerele mele urări de sănătate, prosperitate și împliniri! La mulți ani!”

Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2023/03/15/mesajul-premierului-nicolae-ionel-ciuca-cu-prilejul-zilei-maghiarilor-de-pretutindeni/

Ultimă oră

Același autor