16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Marcel Boloș, întâlnire cu sindicaliștii din Ministerul Finanțelor: „NU vor exista disponibilizări”

Publicat: 11/08/2023, 17:45

Ministrul Marcel Boloș s-a întâlnit astăzi, cu liderii sindicali din Ministerul Finanțelor, ca urmare a protestului spontan de joi. Scopul întâlnirii a fost acela de a discuta măsurile ce urmează a fi implementate de Guvern în contextul reformelor administrative și bugetare.

Marcel Boloș spune că discuția cu angajații din Ministerul Finanțelor a fost una constructivă și a dat asigurări sindicaliștilor cu privire la faptul că niciun angajat din Minister sau din instituțiile subordonate, nu vor fi disponibilizați.

Nu vor exista disponibilizări la nivelul aparatului propriu MF și unități subordonate, se arată în Procesul Verbal încheiat între ministrul Marcel Boloș și reperzentanții sindicatelor angajaților din finanțe.

Comisie de elaborare a statutului angajatului în finanțe publice

La întâlnirea de astăzi de la Ministerul Finanțelor au participat reprezentanți ai Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, Sindicatului Naționl Pro Lex, Sindicatului Național Finanțe Publice – SindFISC și ai Sindicatului Național Meridian.

Pe lângă lipsa disponibilizărilor din Ministerul Finanțelor, ministrul Boloș a dat asigurări și în ceea ce privește formarea unui comitet de lucru care cuprinde reprezentanți ai Ministerului și sindicatelor, cu scopul de a elabora și implementa statutul angajatului în finanțe publice.

18.000 de angajați din Ministerul Finanțelor protestează

Astăzi, în jur de 18.000 mii de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) din Mureș, Buzău, Tulcea, Iași și Arad au întrerupt munca asta după ce joi, la Ministerul Finanțelor a izbucnit un protest spontan printre angajații din Minister, se arată într-un comincat emis de SED LEX. Tot azi, Marcel Boloș a anunțat că

Sursa: Facebook/ Finanțe Sed Lex

CITIȚI ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Cultură –

11 Aug, 17:41

Actualitate –

11 Aug, 17:40

Magazin –

11 Aug, 17:30

Ultima oră

11 Aug, 17:21

Video –

11 Aug, 17:13

Știri externe –

11 Aug, 17:10

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/marcel-bolos-intalnire-cu-sindicalistii-din-ministerul-finantelor-nu-vor-exista-disponibilizari-20032506

Ultimă oră

Același autor