16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Locul din România unde se circulă gratuit cu mijloacele de transport în comun o dată pe săptămână

Publicat: 30/07/2023, 14:02

Există un oraș din România în care vinerea se circulă gratuit cu mijloacele de transport în comun. Acest lucru se întâmplă în Arad iar programul se numește ”Vinerea verde”.

Programul este o iniţiativă locală aprobată în luna mai de către consilierii locali din Arad şi care se aplică de la începutul lunii iulie. În acest fel, administrația locală speră să îi determine pe arădeni să folosească mai puţin maşina personală.

”Este un program derulat împreună cu Primăria Arad şi îşi propune încurajarea utilizării transportului public în detrimentul transportului cu maşina personală, ca măsură de îmbunătăţire a calităţii aerului. Prin creşterea numărului celor care folosesc tramvaiele şi autobuzele se ajunge şi la o decongestionare a traficului, implicit la reducerea numărului de accidente rutiere. Estimăm că aproximativ 10.000 de călători beneficiază în fiecare zi de vineri de acest program, iar reacţia lor a fost una pozitivă” , a declarat Claudiu Godja, directorul CTP Arad.

Potrivit directorului CTP Arad, noul sistem electronic de taxare din mijloacele de transport nu a fost încă modificat pentru a bloca validarea biletelor în zilele de vineri. Însă, în următoarea perioadă, acest lucru se va remedia.

De asemenea, cei care au achiziţionat abonamente lunare, acestea vor fi prelungite automat cu numărul de zile de vineri din luna respectivă, pentru ca şi aceşti călători să beneficieze de program, scrie Adevărul.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

03 Aug, 21:15

03 Aug, 21:11

Știri –

03 Aug, 20:49

Ultima oră

Știri externe –

03 Aug, 20:32

03 Aug, 20:23

justitie –

03 Aug, 19:51

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/locul-din-romania-unde-se-circula-gratuit-cu-mijloacele-de-transport-in-comun-o-data-pe-saptamana-20024581

Ultimă oră

Același autor