18.9 C
Județul Arad
9 mai, 2024

Localitatea din România care arată ca una din Olanda. Totul e DIFERIT

Publicat: 20/04/2024, 15:13

Știai că există o localitate în România care arată ca una din Olanda? Totul pare desprins din altă lume, iar localinicii sunt extrem de fericiți.

Aproape 3 kilometri de piste de biciclete sunt construite în comuna Semlac din judeţul Arad. Amplasate lângă trotuar, şi nu pe marginea şoselei, acestea reduc la minim pericolul de un accident.

Astfel, copiii se duc la şcoala din Semlac oe bicicelată, chiar și cei care stau foarte aproape de școală. Iar atunci când ajung la școală, un angajat al instituţiei de învăţământ îi ajută pe cei mai mici să îşi parcheze bicicleta.

”Încercăm să încurajăm mai ales copiii şi de multe ori le spun părinţilor: „Lăsaţi-i să vină singuri la şcoală, lăsaţi-i să vină cu bicicleta, pentru că sunt în siguranţă. Pista de biciclete îi aduce în siguranţă la şcoală” , spune Letiţia Stoian, primar Semlac.

”Din cei 330 de copii din şcoala noastră, peste 50% vin zilnic cu bicicleta, acum când timpul este bun, frumos. Bicicletele nu se fură. De multe ori rămân aici şi 2-3 zile, mai ales în vacanţă; dacă le uită, rămân aici” , spune și Daniela Vădăsan, director şcoală Semlac, potrivit observatornews.ro.

Pentru că cei mici se bucură de mersul cu bicicleta, locurile din rastelul unității de învățământ au devenit insuficiente, însă primăria a pregătit deja altele.

Sursa foto: Captură Antena 1

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

HOROSCOP –

24 Apr, 22:11

Emisiuni –

24 Apr, 22:00

Educație –

24 Apr, 21:46

Ultima oră

Video –

24 Apr, 21:16

Social –

24 Apr, 21:07

Știri politice –

24 Apr, 21:01

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/localitatea-din-romania-care-arata-ca-una-din-olanda-totul-e-diferit-20190776

Ultimă oră

Același autor