15.2 C
Județul Arad
24 aprilie, 2024

Iulian a părăsit România și a cumpărat o casă în Ungaria, cu doar 13.700 de euro. Ireal cum arată și cât i-a venit prima factură la gaz

Publicat: 01/06/2023, 07:55

Să ai o casă mare, în care să ai suficient spațiu pentru familie, pentru tine, să te poți bucura de intimitate, dar și să poți primi musafiri, este, de cele mai multe ori, visul oricărui român. Însă, nu de puține ori, un apartament cu două camere e tot ce își poate permite în România.

Pentru că prețurile la imobiliare sunt mult mai accesibile, din ce în ce mai mulți români aleg să se mute în estul Ungariei, unde există case la prețuri încredibil de mici.

De exemplu, Iulian, un român din Făgăraș, a plătit doar 13.700 de euro pe o casă de 120 mp, cu un teren de 1750 mp, cu toate utilitățile, în localitatea Mezőkovácsháza, aflată la 46 de km de Arad și 27 de Turnu.

Mai mult decât atât, bărbatul spune că apreciază liniștea din localitatea în care s-a mutat, iar oamenii sunt extrem de primitori. De asemenea, impozitul pe toată proprietatea este 140 de lei pe an, iar factura de gaz a venit doar 20 de lei, potrivit stiridiaspora.ro.

”În Petroșani, plătesc 140 de lei doar parcarea. În România plătesc pentru mașină cât plătesc aici pentru impozitul pe tot terenul”, spune Iulian.

Vloggerul Vasile Blidar a mers la Iulian acasă și a filmat casa și grădina pe care românul le-a achiziționat cu un preț extrem de mic, față de România.

”O casă foarte frumoasă. Extraordinar. E o adevărată plăcere să intri în grădină aici, unde miroase a iarbă proaspăt tunsă. Intrăm aici, în bucătăria de vară. Totul arată foarte bine. Avem unde să facem o cafea. Aici avem o sobă care e și centrală. E legat la gaz, are toate utilitătile.

Acum intrăm. Este un hol foarte, foarte mare. Aici avem o nouă bucătărie, o baie cu tot ce trebuie. E centrală pe gaz. Baia e cu cabină de duș și boiler pe curent. Din hol, dăm într-o cămară mare, foarte răcoroasă. Mergem mai departe și intrăm în sufragerie. Casa e foarte înaltă și foarte drumoasă. Intrăm într-o nouă încăpere, care încă nu este pregătită pentru locuit” , spune Vasile Blidar.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Economic –

01 Jun, 09:12

Marius Tucă Show –

01 Jun, 08:45

Actualitate –

01 Jun, 08:44

Ultima oră

Social –

01 Jun, 08:32

01 Jun, 08:24

Justiție –

01 Jun, 07:00

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/iulian-a-parasit-romania-si-a-cumparat-o-casa-in-ungaria-cu-doar-13-700-de-euro-ireal-cum-arata-si-cat-i-a-venit-prima-factura-la-gaz-19989099

Ultimă oră

Același autor