0.5 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Irina Onescu, prinsă în cutremurul din MAROC. Fosta primăriță și concurentă la „Chefi la Cuțite”: „Nu vă pot descrie în cuvinte”

Publicat: 12/09/2023, 09:30

Irina Onescu, fosta primăriță a comunei Petriș din județul Arad, cunoscută și după ce a participat la emisiunea concurs-culinar „Chefi la Cuțite”, a fost prinsă în cutremurul devastator din Maroc, de vineri noapte, soldat cu mii de morți și răniți.

Irina Onescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj alături de câteva poze în care povestește că abia aterizase

și după doar câteva ore a ajuns să meargă printre ruine. Arădeanca s-a ales doar cu câteva zgârieturi în urma cutremurului devastator.

„Una caldă, una rece… culori și drame…Ieri, pe vremea asta, aterizam în Marrakech, fără să am habar că după doar două ore voi alerga printre dărâmături, pe străzile înguste din Souk Laksour. Nu vă pot descrie în cuvinte ce am trăit în timpul cutremurului, însă sunt recunoscătoare că am scăpat doar cu niște zgârieturi. Și dacă azi noapte piețele și parcurile erau pline de localnici și turiști panicați, astăzi în Marrakech părea că cei mai mulți uitaseră deja, iar în timp ce unii adunau bucată cu bucată ceramica și sticlăria spartă, alții întindeau la mezat marfa colorată, ca și cum nimic nu se întâmplase. Life goes on…”, este mesajul postat de Irina pe data de 9 septembrie la ora 23.20.

Peste 2.000 de morți în urma cutremurului din Maroc

Cutremurul de 6,8 grade este cel mai mare cutremur care a zdruncinat Marocul în ultimii 120 de ani.

Cel puțin 2.012 oameni

, majoritatea în Marrakech și cinci provincii din apropierea epicentrului, a anunțat Ministerul de Interne din Maroc. Cel puțin alte 2.059 de persoane au fost rănite, dintre care 1.404 sunt în stare critică, au precizat oficialii marocani.

Bilanțul complet al tragediei va crește de la o zi la alta, pe măsură ce salvatorii încearcă să ocolească drumurile pline de bolovani, spre satele izolate de munte, care au fost cel mai grav afectate de cutremur.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că peste 300.000 de persoane au fost afectate de cutremurele puternice din Maroc.

Sursa foto: Facebook / Irina Onescu

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA.

A lucrat

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

12 Sep, 10:06

Știri –

12 Sep, 10:05

Video –

12 Sep, 10:00

Ultima oră

12 Sep, 09:49

12 Sep, 09:31

12 Sep, 09:27

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/irina-onescu-prinsa-in-cutremurul-din-maroc-fosta-primarita-si-concurenta-la-chefi-la-cutite-nu-va-pot-descrie-in-cuvinte-20052721

Ultimă oră

Același autor