16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Grindeanu, după ce un tren a luat foc în Oradea: „De peste 25 de ani nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă. Nu poți să ai pretenții”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, după incendiul izbucnit vineri la un tren de călători din Bihor, că în ultimii 25 de ani, în România, nu s-a cumpărat nicio garnitură de tren. 161 de trenuri noi se află în procedură de achiziţie, transmite News.ro.

„E o problemă pe care nu o avem noi, ca ţară, în ultimul an sau în ultimii doi ani. De peste 25 de ani, în România, nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă. 161 de garnituri sunt în achiziţie, primele vor veni în această toamnă. Nu poţi să ai pretenţii de condiţii europene când timp de peste 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou. Toate aceste achiziţii se fac în perioada următoare, urmând că derularea contractelor să se desfăşoare pentru cele 161 de trenuri noi”, a declarat Sorin Grindeanu, la Timişoara, după ce a fost întrebat cum comentează izbucnirea unui incendiu la un tren de călători din Bihor.

Ministrul Transporturilor s-a referit şi la investiţiile în infrastructura feroviară.

„Cea de-a doua componentă este cea de investiţii în infrastructura feroviară. În vest, aceste investiţii se vor derula în anii viitori pe finanţări asigurate fie de programe operaţionale, fie de la PNRR. Săptămâna trecută am fost şi la Centură şi am vizitat şi şantierele CFR dintre Arad şi Simeria. Undeva la jumătatea anului 2024, de la Curtici la Sighişoara vom avea linie modernizată, deci se va putea circula cu 160 km pe oră. După ce vom achiziţiona noile garnituri lucrurile vor ajunge la normal”, a precizat Sorin Grindeanu.

a izbucnit, vineri dimineaţă, la un tren de călători cu două vagoane care circula pe ruta- Arad-Oradea, în judeţul Bihor. Cei aproximativ 20 de pasageri au ieşit singuri din vagoane, fără a exista persoane rănite.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/grindeanu-dupa-ce-un-tren-a-luat-foc-in-oradea-de-peste-25-de-ani-nu-s-a-cumparat-nicio-garnitura-noua-nu-poti-sa-ai-pretentii-2488799

Ultimă oră

Același autor