-0 C
Județul Arad
5 decembrie, 2023

Gorghiu: Vâlcov poate fi adus în România în orice moment. Are de executat 6 ani

Publicat la 11 august 2023, 13:07

Sursa: Arhiva EvZ

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a vorbit despre aducerea în România a lui Darius Vâlcov. Aceasta a declarat că Ministerul Justiției a luat legătura cu Poliția Română și că se va ocupa de tot.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat vineri, în timpul unei vizite la Tribunalul Arad, că aducerea în România a lui Darius Vâlcov este o chestiune de câteva zile și că

și-a făcut treaba.

„Este o procedură în curs, statul italian, prin Ministerul Justiţiei, a luat legătura cu Poliţia Română. E o problemă de zile, nu mai mult”, a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a subliniat că Ministerul Justiţiei „a avut un rol activ în toată această perioadă” iar „cooperarea judiciară în materie penală cu Italia în acest caz (Vâlcov – n.r.) a fost foarte bună”.

Ministerul Justiției a luat atitudine

Aceasta a mai spus că Ministerul Justiției se va ocupa și de alte persoane căutate de autorităţile române și că vor încerca să le aducă cât mai repede din Italia, țara în care au fugit.

„Tot ce avem proceduri în curs, nu epuizate, vom fi activi ca şi în acest caz. Avem un magistrat de legătură în Italia, care pe tot ce înseamnă cazuri active se va ocupa şi ne va ţine la curent.

„Din punctul meu de vedere, indiferent de nume, indiferent că îl cheamă Vâlcov, Popescu sau Ionescu, persoanele condamnate care au ales temporar altă jurisdicţie pentru executarea

se întorc în România şi execută pedeapsa în sistemul penitenciar românesc.

Deci nu avem niciun fel de ezitare în a aplica aceaşi măsură, acelaşi tratament oricărui fugar”, a mai spus ministrul, potrivit Agerpress.

Darius Vâlcov va fi închis în România

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, își va executa pedeapsa de șase ani într-o închisoare din România. Curtea Supremă de Casație din Italia a respins ca inadmisibil recursul fostului ministru și a menținut hotărârea Curții de Apel din Napoli. Darius Vâlcov s-a predat autorităților italiene la data de 23 mai.

„Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3 mai 2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8 februarie 2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013”, spune Alina Gorghiu.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/darius-valcov-adus-romania-alina-gorghiu.html

Ultimă oră

Același autor