16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Dosar penal în rem, după ce o mamă a murit în timp ce îşi cobora fetiţa în scaun cu rotile, dintr-un tramvai, în Arad

O copilă de 12 ani, aflată într-un cărucior cu rotile, a fost martora unor imagini înfiorătoare în timp ce mama ei încerca să o coboare dintr-un tramvai care a plecat din stație fără să se asigure. Femeia a ajuns sub roțile mijlocului de transport, iar la scurt timp a murit la spital. Atenţie, urmează informaţii cu puternic impact emoțional!

Scenele absolut înfiorătoare au fost surprinse de camerele de supraveghere montate pe mijlocul de transport în comun. Acesta arată clar momentul în care femeia vrea să coboare din tramvai. De asemenea, vrea să dea jos inclusiv căruțul în care se afla fetița ei, în vârstă de 12 ani. Doar că nu a mai apucat, ușile tramvaiului închizându-se și a blocat practic căruciorul pe scări.

Femeia se ținea cu mâna de acest cărucior și a început să alerge după tramvai, însă la un moment dat s-a dezechilibrat și a ajuns sub roțile mijlocului de transport în comun.

Totul s-a întâmplat sub privirile înspăimântate și țipetele celorlalți călători în tramvai. De altfel, ei au fost cei care l-au avertizat pe vatman de ceea ce se întâmplase.

În fața anchetatorilor, vatmanul a recunoscut faptul că nu s-a uitat în oglinzile retrovizoare în momentul în care a plecat de pe loc, dar a spus și că în bord nu i-a apărut niciun senzor care să indice faptul că ușile tramvaiului nu ar fi fost închise. Cert este faptul că femeia a ajuns la spitalul din

, acolo unde medicii au încercat să facă tot ce le-a stat în putință pentru a o salva, însă după patru ore aceștia au declarat decesul femeii.

Poliția din Arad a deschis acum un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă. De asemenea, vatmanul a fost testat cu etilotestul, care a arătat că nu consumase băuturi alcoolice.

Important de asemenea de spus este faptul că reprezentanții Societății de Transport Public în Comun Arad au declarat faptul că vatmanul era un profesionist și că avea toate avizele, cele necesare pentru a ocupa o astfel de funcție la zi și că nimic nu a pus probleme în ceea ce îl privește pe vatman.

„O doamnă în vârstă de peste 50 de ani încerca să coboare căruciorul cu fetița ei cu grad de handicap, moment în care ușile tramvaiului s-au închis. Vatmanul nu a observat, nu s-a asigurat bine, și a fost târâtă după tramvai, ajungând ulterior între peronul stației și tramvai. Din păcate a intervenit decesul femeii.

În prezent este în cursul cercetare în dosar penal de către poliție și Parchet. O să așteptăm concluziile anchetei”, a spus Claudiu Godja, director Compania de Transport Public Arad.

Cercetările sunt continuate de polițiști în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/dosar-penal-in-rem-mama-moarta-tramvai-salvare-copil-scaun-cu-rotile-arad-683151.html

Ultimă oră

Același autor