16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

DIICOT: 80 de persoane trimise în judecată în patru cauze care vizează traficul de migranţi

80 de persoane au trimis în judecată procurorii DIICOT din Timiş, Arad şi Caraş-Severin în patru cauze care vizează traficul de migranţi. Au fost depistate 40 de transporturi ilegale în care au fost identificaţi peste 800 de migranţi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, 64 dintre cei 80 de inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv. De asemenea, au fost încheiate şi 7 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Din anul 2022, mai mulţi inculpaţi, cetăţeni români şi cetăţeni străini, s-au constituit în patru grupuri infracţionale având ca scop principal adăpostirea în locaţii din România şi ulterior transportarea grupurilor de migranţi spre ţări din Europa Centrală sau de Vest, prin trecerea ilegală a frontierei.

Astfel, au fost interceptate şi oprite aproximativ 40 de transporturi ilegale, în care au fost identificaţi peste 800 de migranţi, ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană.

Dosarele au fost înaintate Curţii de Apel Timişoara şi Tribunalelor Timiş şi Arad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 18:28

astăzi, 18:22

astăzi, 17:57

astăzi, 17:23

astăzi, 17:06

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/diicot-80-de-persoane-trimise-in-judecata-in-patru-cauze-care-vizeaza-traficul-de-migranti-22036315

Ultimă oră

Același autor