16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

DGASPC Giurgiu, explicaţii halucinante în ancheta caselor de copii invadate de ploşniţe

Autorităţile din Giurgiu au găsit ţapi ispăşitori pentru ploşniţele și condiţiile cumplite din casele de copii.

Sursa foto: Captură video

În fața imaginilor grăitoare în care apar copii ciuruiți de

din cap până în picioare, autoritățile din Giurgiu s-au văzut nevoite să recunoască invazia de insecte.

Într-un răspuns oficial, trimis pentru Antena 3 CNN, DGASPC Giurgiu recunoaşte că a avut probleme cu ploşniţele încă din 2022, adică de anul trecut, dar vinovaţi de invazie sunt doi refugiaţi aduşi abia anul acesta într-un centru.

În ciuda dezinsecțiilor făcute, tot nu au scăpat de ploșnițele împânzite peste tot, așa că s-a decis distrugerea prin ardere a tuturor obiectelor.

„La începutul lunii iunie, într-adevăra am avut suspiciunea că ar exista niște insecte, nu pot să spun ploșnițe, motiv pentru care a urmat o amplă procedură de dezinsecție, finalizată cu renovarea integrală a structurii, inclusiv mobilier, parchet, uși și lenjerii”, a spus Claudia Drume, şefa C.T.F. „Casa Albastră”.

După ce imobilul a fost renovat, acolo au fost cazaţi, alături de ceilalţi copii, doi refugiaţi minori din Siria.

În mod haluciant, oficialii menţionează că refugiaţii veniţi în august sunt sursa infestării cu insecte, în condiţiile în care încă de anul trecut erau probleme cu ploşniţele.

Instituţia are însă grijă să precizeze că a fost supusă la 300 de controale numai anul acesta, iar în urma verificărilor nu s-a constatat niciun caz de abuz, exploatare, înfometare ori lipsă de afecţiune faţă de beneficiari.

De asemenea, omite să amintească despre minorele din casele de copii rămase însărcinate sau despre centrele ilegale pentru bătrâni.

„Sunt judeţe unde s-au găsit centre fără autorizaţie. Centre care functionau clandestin, toate sub ochii functionarilor români. Cele mai multe asemenea cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanţa.

Cer preşedinţilor de consilii judeţene, în subordinea cărora se află direcţiile generale de asistenţă socială din judeţele amintite, să înceapă să schimbe toţi aceşti directori din funcţie”, transmitea Marcel Ciolacu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, şi el implicat într-un scandal după ce ar fi scos la restaurant o minoră dintr-o casă de copii, nu s-a conformat cererii premierului, iar conducerea DGASPC a rămas neschimbată.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/dgaspc-giurgiu-explicatii-halucinante-ancheta-case-copii-invadate-plosnite-684407.html

Ultimă oră

Același autor