16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Descoperire macabră pe malul râului Mureș. Trupul copilei DISPĂRUTE în tragedia barcii răsturnate pe 1 mai, găsit

FOTO – ISU Arad – Caracter ilustrativ

Publicat: 17/08/2023, 08:54

După aproape patru luni de căutări și speranțe deșarte, rămășițele umane ale fetiței de șase ani dispărută în tragedia din 1 Mai când o barcă plină cu oameni s-a răsturnat în râul Mureș, au fost găsite în apropiere de zona Șeitin, în județul Arad, pe o mică insulă de pe râul Mureș.

Mai multe haine descoperite în apropierea cadavrului ar corespunde celor purtate de micuța în ziua nenorocirii. Rămășițele umane, inclusiv un craniu de copil, au fost preluate de către experții medici legiști pentru autopsie și analizate în cadrul Institutului de Medicină Legală Arad (IML Arad).

Surse apropiate cazului susțin că un membru al familiei fetiței a recunoscut hainele găsite, însă anchetatorii așteaptă rezultatele testelor ADN asupra osemintelor pentru a confirma cu certitudine identitatea copilului decedat.

Fetița găsită ieri fără suflare a fost una dintre cele patru persoane date dispărute după ce o barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în Râul Mureș în zona Periam Port din Timiș pe 1 Mai. Incidentul a dus la pierderea tragică a doi copii și a doi adulți.

Pe data de 30 aprilie, barca plină cu pasageri a fost înghițită de apele învolburate ale râului, lăsând în urmă o tragedie devastatoare. Un copil de doar 3 ani și opt luni a fost găsit înecat, iar alte patru persoane, doi adulți și doi copii, au fost declarați dispăruți.

În perioada imediat următoare, autoritățile au recuperat cadavrele bărbaților dispăruți, precum și pe cel al unui băiețel de 11 ani. Cadavrul micuței găsită miercuri în zona Șeitin, în județul Arad rămăsese singurul trup dispărut.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020.
Începând

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

01 Sep, 11:30

01 Sep, 11:23

01 Sep, 11:20

Ultima oră

Actualitate –

01 Sep, 11:14

Sport –

01 Sep, 11:00

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/descoperire-macabra-pe-malul-raului-mures-trupul-copilei-disparute-in-tragedia-barcii-rasturnate-pe-1-mai-gasit-20035202

Ultimă oră

Același autor