16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Cutremur vineri seară. Este al doilea seism în ultimele 24 de ore. Ce magnitudine a avut

Publicat la 8 septembrie 2023, 23:06

Sursa foto: Belish | Dreamstime.com

Cutremur vineri seară. Este al doilea seism în ultimele 24 de ore. Un cutremur s-a produs vineri seară în județul Vrancea, anunţă Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur vineri seară. Este al doilea seism în ultimele 24 de ore. Seismul a fost detectat la ora 20:54, în Zona Seismică

, județul Vrancea. Mai exact, cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 km, în apropierea următoarelor oraşe: 46km vest de Focșani, 65km est de Sfântu-Gheorghe, 65km nord de Buzău, 77km est de Brașov, 96km nord-est de Ploiești, 98km sud de Bacău.

De altfel, nu este singurul cutremur care a avut loc vineri în România. Primul a avut magnitudinea 2,4 și s-a produs tot în

, la ora 14:16, la adâncimea de 77,4km.

Cel mai puternic cutremur care s-a produs recent în România a fost înregistrat în Crișana, Arad. S-a înregistrat în data de 6 iunie, având o magnitudine de 5.3 grade pe scara Richter. A avut loc la ora 20:26, la o adâncime de 6.4 kilometri.

„Zona este caracterizată de cutremure de suprafață. Acolo este și contactul între orogenul Apusenilor de Sud cu Depresiunea Panonică. Există și un sistem de falii orientate unul Nord-Vest, Sud-Est și altul Sud-Vest, Nord-Est. Toate pot fi în legătură cu mișcările care au loc în micro-placa Adriatică. Pot apărea, dar nu este obligatoriu, o serie de replici, însă cu magnitudini mai mici. Aradul este sensibilizat, de-a lungul timpului, de o serie de cutremure de peste 5 grade. Acolo unde a apărut odată un cutremur, oricând pot apărea și altele”, a declarat seismologul Mihai Diaconescu, la Antena 3 CNN.

Seism de 4,1 pe Richer în zona Vrance

De asemenea, un cutremur cu

de 4,1 pe Richer s-a produs, vineri, 7 iulie 2023, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 140 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 57 km vest de Focşani, 57 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 67 km est de Braşov, 80 km nord-est de Ploieşti.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/cutremur-vineri-seara-doilea-seism.html

Ultimă oră

Același autor