18.7 C
Județul Arad
28 martie, 2024

Cum arată „noua Transalpina”. Puțini români știu de existența ei

Un drum județean din România ar putea deveni la fel de cunoscut ca și Transalpina datorită unei investiții a Consiliului Judeţean Arad.

Sursa foto: profimediaimages.ro

Drumul judeţean Dieci-Dezna este un tronson cu o lungime de 11,3 kilometri, cu curbe spectaculoase ce urcă dinspre și spre vârful muntelui, situat în județul

Autorităţile au numit acest drum „Transalpina Aradului”, pentru că este spectaculos și poate atrage în Arad amatorii de drumeții montane, a explicat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Anul trecut, Consiliul Judeţean Arad a început modernizarea acestui drum.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, anunţă faptul că stadiul lucrărilor de modernizare a drumului Dieci-Dezna a ajuns deja la un procentaj de 70%.

Citeşte şi:

„Acest tronson de drum este unul dintre cele mai frumoase din județul Arad, prin cadrul natural pe care-l parcurge.

Prin modernizarea acestui drum ne dorim să creștem valoarea turistică a zonei, asigurarea unei infrastructuri moderne prin care putem atrage investitori, dar creăm inclusiv o legătură mai facilă între Valea Mureșului și stațiunea Moneasa, pe traseul Julița-Mădrigești-Brazii-Gurahonț-Dieci-Dezna-Moneasa”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, potrivit

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/drum-judetean-arad-dieci-dezna-transalpina-675563.html

Ultimă oră

Același autor