8.1 C
Județul Arad
18 aprilie, 2024

Cod roșu de grindină și vijelii în Caraş-Severin. E pericol de inundații în 15 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare nowcasting Cod roşu de vijelie şi grindină pentru localitatea Şopotu Nou din judeţul Caraş-Severin.

Aici este prognozată ploaie torențială între orele 12:55 și 13:40, cu o cantitate de precipitații de 40-50 de litri pe metru pătrat.

Sunt așteptate și descărcări electrice, vijelie şi grindină.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, de asemenea, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe râuri din 15 judeţe, până la miezul nopţii.

Potrivit hidrologilor, în intervalul orar 13:00 – 00:00 se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide în bazinele hidrografice: Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Ialomiţa, Buzău, precum şi pe râurile din Dobrogea, unde sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri ale debitelor şi nivelurilor sunt prognozate pe unele râuri din judeţele: Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Constanţa şi Tulcea.

Citește și :

INHGA menţionează că fenomene hidrologice importante se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare, vineri, între orele 16:00 – 22:00, în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/cod-rosu-de-grindina-si-vijelii-in-caras-severin-e-pericol-de-inundatii-in-15-judete-2363353

Ultimă oră

Același autor