5.5 C
Județul Arad
19 aprilie, 2024

Cod galben de furtuni în 17 județe din România

1 June 2023

1 hour în urmă

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare Cod galben de furtuni valabilă pe parcursul zilei de joi în 17 judeţe.

Potrivit acestora, în intervalul orar 12:00 – 23:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului şi posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei şi nord-vestul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali, Meridionali şi de Curbură. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Judeţele vizate sunt: Argeş, Arad, Bihor, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Timiş şi Vâlcea.

Astfel de fenomene se vor semnala joi, izolat, şi în restul ţării, precizează ANM, care avertizează, de asemenea, că în zilele următoare vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat că în următoarea perioadă, fără a spune un moment exact, schimarea premierilor va avea loc, nefiind probleme la…

În era digitală în care trăim, achiziționarea de mobilă de înaltă calitate și de design rafinat a devenit mai accesibilă ca niciodată. Homemobili.ro se…

Liderul mondial Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic s-au calificat în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după victoriile…

Sursa: https://romanialibera.ro/social/meteo/cod-galben-de-furtuni-in-17-judete-din-romania/

Ultimă oră

Același autor