10.5 C
Județul Arad
16 septembrie, 2024

Cod galben de caniculă în opt județe, până vineri. Care sunt zonele vizate

05.09.2024 11:51

FOTO: Freepik @saelim

Meteorologii au emis atenționare Cod galben de caniculă, jumătatea de vest a țării, respectiv de averse de ploaie în Galați și Tulcea.

Meteorologii au emis noi atenționări Cod galben de caniculă și temperaturi deosebit de ridicate, care vizează zona de vest și sud-vest a țării, unde valorile termice se vor menție deosebit de ridicate pentru această dată, în decursul zilelor de joi și vineri.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, joi, un prim Cod galben va fi valabil în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul și vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată.

Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

Județele vizate de acest prim Cod galben de caniculă sunt: Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

FOTO: captura ANM

Pentru ziua de vineri, potrivit avertizării, Codul galben de caniculă se va manifesta în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, precum și în sudul și vestul Olteniei, iar valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 și 34 de grade, iar județele afectate de aceste temperaturi sunt: Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj.

Cod galben de ploi torențiale în Galați și Tulcea

Județele Galați și Tulcea se vor afla din această seară până vineri după amiază sub atenționare meteo Cod galben de averse însemnate cantitativ.

În intervalul 5 septembrie (ora 23.00) – 6 septembrie (ora 15.00), în cele două județe menționate, vor fi averse de ploaie însemnate cantitativ, iar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

05 sep 2024, 11:57

Sursa: https://www.dcnews.ro/cod-galben-de-canicula-in-opt-judete-pana-vineri-care-sunt-zonele-vizate_970677.html

Ultimă oră

Același autor