19.9 C
Județul Arad
12 iunie, 2024

Ciolacu: PNL să decidă dacă și-l mai asumă pe Nicușor Dan sau aleg să meargă în această coaliție care a funcționat / video

20 ian 2023, 21:01

Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele partidului Social Democrat, i-a avertizat pe cei de la PNL că trebuie să se hotărască dacă vor să continue coaliția de guvernare și după 2024.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost la Conferinţa judeţeană a organizaţiei judeţene PSD Vaslui, unde le-a atras atenția celor de la Partidul Național Liberal cu privire la alianțele la nivel local cu USR-ul:

„Cred că domnii de la Partidul Național Liberal, cu care constituim coaliţia de guvernare, ar trebui să se hotărască! Nu putem, local, să facem coaliţii cu USR-ul, iar la Bucureşti să facem o coaliţie şi un guvern împreună. Trebuie să încetăm cu acest dublu aspect politic, atât local, cât şi central şi să ne dorim ca lucrurile între noi să funcţioneze uniform.

Acelaşi lucru se întâmplă şi la Primăria Capitalei. Partenerii noştri trebuie să-şi asume. Ori şi-l asumă pe domnul Nicuşor Dan, care a fost candidatul susţinut de către PNL şi actuala majoritate cu USR, ori încercăm să menţinem o coaliţie care a funcţionat. Eu consider că, alături de colegii mei, am luat decizia corectă de a constitui această coaliţie, cel puţin până în anul 2024” , a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Trebuie să vedem dacă ne dorim un proiect de țară și în viitor

„Eu, sincer, şi le transmit acum şi partenerilor noştri, consider că şi din 2024 putem continua acest format de coaliţie, dar trebuie să ne hotărâm. Vrem să blocăm proiectele primarului de la Vaslui, cu USR? Vrem să nu ne asumăm proiectele cu USR și Clotilde Armand în București, sau vrem să constituim o coaliţie în adevăratul sens atât local, cât şi central pentru a răspunde aşteptărilor românilor în acest moment și pentru a răspunde provocărilor prin care trece nu numai România, ci întreaga Europă, cu o criză de securitate foarte aproape de noi și cu o criză energetică venite după o criză pandemică.

Trebuie să vedem dacă dorim să avem un proiect de ţară în viitor, atunci trebuie să ieşim în faţa românilor şi să ne asumăm acest lucru”, a mai spus, la Vaslui, Marcel Ciolacu.

Sursa: https://www.dcnews.ro/ciolacu-pnl-sa-decida-daca-si-l-mai-asuma-pe-nicusor-dan-sau-aleg-sa-mearga-in-aceasta-coalitie-care-a-functionat-video_902683.html

Ultimă oră

Același autor