11.7 C
Județul Arad
28 martie, 2024

CFR Călători dă startul programului festival „Trenurile Soarelui”. Anul acesta au fost alocate mai puține garnituri

CFR Călători anunță startul programului de transport estival „Trenurile Soarelui”. Turiștii vor avea la dispoziție 32 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de pe litoralul Mării Negre și cu Delta Dunării până la data de 10-11 septembrie 2023.

Sursa foto: Facebook | CFR Calatori

Spre deosebire de anul trecut când au fost alocate 40 de trenuri care să ducă turiștii spre stațiunile de la mare, anul acesta doar 32 de garnituri unesc orașele țării cu litoralul.

„Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur”, anunță CFR Călători.

Astfel, timp de trei luni, turiștii au la dispoziție următoarele variante de ajunge la mare:

32 de trenuri directe (16 dus/16 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.

38 de trenuri (19 dus/19 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 3 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 17 iunie 2023, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre capitală sau Constanța.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/cfr-calatori-trenurile-soarelui-2023-676865.html

Ultimă oră

Același autor