16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Cât luau mită patru polițiști din Arad pentru un permis auto. Au fost puși sub acuzare

Publicat la 9 august 2023, 10:17

Ultima modificare în 9 august 2023, 10:41

Patru polițiști, puși sub acuzare în cazul permiselor din Arad / Sursa: Arhiva EVZ

Patru polițiști au fost puși sub acuzare în dosarul permiselor de conducere din Arad. Anchetatorii au aflat că cei patru oameni ai legii au încasat până la 400 de euro în schimbul unui carnet auto.

Patru polițiști au fost puși sub acuzare în cazul permiselor de conducere din Arad. Este vorba de comisarul şef Vasilică Bogdănel Mironescu, de comisarul de poliţie Daniel Berghezanu, de inspectorul principal de poliţie Ioan Gherheş şi de agentul şef de poliţie Ionuţ Tiberiu Stoica.

Toți cei patru erau la data comiterii faptei

în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad și ocupă acest post și în prezent.

Anchetatorii care se ocupă de acest caz au stabilit că oamenii legii au primit între 200 și 400 de euro mită pentru un singur

. În plus, trei instructori auto sunt cercetați în acest dosar pentru complicitate. Ei făceau legătura între candidații care erau de acord să plătească pentru permis cu examinatorii auto.

Anchetatorii au identificat șapte beneficiari de permise auto luate pe bază de mită, iar cercetările în acest caz continuă. Există suspiciuni că sunt și alte persoane implicate în acest caz.

Descinderi la Serviciul Permise Auto Arad

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție Arad au făcut

în dimineața zilei de marți, 8 august, la sediul Serviciului de Permise Auto din Arad, după ce au primit informații că mai mulți polițiști dădeau permise auto unor persoane de la care primeau mită.

a comunicat, la scurt timp de la finalizarea descinderilor, că în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecţi, în calitate de poliţişti examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi candidaţi la examenul de permis auto sume de bani cuprinse între 200 şi 400 de euro în schimbul carnetelor auto.

Candidații pentru

ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru a promova proba practică. Banii ar fi ajuns ulterior în compartimentul portierei dreapta față a mașinii cu care se desfășura proba practică.

Polițiștii examinatori, înainte de a se da jos din autoturism, ar fi luat sumele lăsate și îi declarau „admiși” pe candidații care au plătit. Anchetatorii au început urmărirea penală și față de alte persoane din dosar, se precizează în

emis de DNA.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/politisti-acuzati-scandal-permise-arad.html

Ultimă oră

Același autor