18.8 C
Județul Arad
27 iulie, 2024

Canicula pune pe pauză circulația anumitor autovehicule. Sunt interzise în 12 judeţe

04 aug 2023, 07:59

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Astăzi, va fi impusă o restricţie privind circulaţia anumitor autovehiculelor.

În contextul avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie pentru vineri, între orele 10:00 şi 20:00, Centrul Infotrafic informează că va fi impusă o restricţie privind circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din judeţele Arad, Bihor, Caraş Severin, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Timiş, potriivt Agerpres.

Această măsură are scopul de a preveni degradările cauzate de traficul greu pe sectoarele de drum naţional unde s-au finalizat lucrări de reabilitare şi pentru a evita deformaţiile majore ireversibile, care pot afecta stabilitatea straturilor rutiere.

Există însă şi excepţii pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, şi anume:

– cele destinate transportului de persoane, animale vii şi produse perisabile de origine animală sau vegetală;

– cele care distribuie apă îmbuteliată sau hrană în zone calamitate;

– autovehiculele destinate transportului funerar şi poştal;

– cele implicate în intervenţii de urgenţă în caz de forţă majoră sau prim ajutor, sau care tractează vehicule avariate;

– autovehiculele utilizate pentru livrarea de carburanţi şi mărfuri sub temperatură controlată;

– cele care sunt folosite pentru salubrizare, transportul de produse din exploatări agricole sau participă la exerciţii multinaţionale.

Aceste excepţii permit continuarea activităţilor esenţiale şi de urgenţă în timpul restricţiei, asigurând totodată siguranţa şi protecţia infrastructurii rutiere.

03 aug 2023, 21:08

Sursa: https://www.dcnews.ro/canicula-pune-pe-pauza-circulatia-anumitor-autovehicule-sunt-interzise-in-12-judete_925165.html

Ultimă oră

Același autor