16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Autorităţile anunţă prelungirea restricţiilor de circulaţie provocate de caniculă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că restricţiile de circulaţie aplicate în weekend pe numeroase şosele din România din cauza caniculei vor fi în vigoare şi luni.

Potrivit CNAIR, restricţiile se vor prelungi cu încă o zi (luni – 28.08.2023) în acelaşi interval orar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi din Municipiul Bucureşti şi din judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş – Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Bihor, Cluj, Mureş, Sălaj Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Maramureş, Suceva, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi.

Restricţiile sunt în vigoare în intervalul orar 11.00 – 20.00. Aceste măsuri sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă şi disconfort termic accentuat, au explicat cei de la CNAIR.

Măsura este adoptată pentru „protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, a precizat CNAIR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/autoritatile-anunta-prelungirea-restrictiilor-de-circulatie-provocate-de-canicula-22107130

Ultimă oră

Același autor