16.1 C
Județul Arad
27 iulie, 2024

Astăzi se joacă primul meci al barajului pentru menţinerea/promovarea în primă ligă

FC Botoşani şi CS Mioveni vor disputa vineri, 17 mai, de la ora 20:00, primul meci din cadrul barajului pentru menţinerea/promovarea în prima ligă.

Cel de-al doilea joc din cadrul turului, cel dintre Dinamo şi AFK Csikszereda, se joacă luni, 20 mai, de la ora 20:00.

FC Botoşani – CS Mioveni

În primul meci, ce se va disputa vineri, faţă în faţă se vor afla FC Botoşani, locul 8 din play-out-ul primei ligi, şi CS Mioveni, locul 5 din play-off-ul Liga 2. Cele două echipe se cunosc destul de bine deşi au evoluat în eşaloane diferite în acest sezon.

Între octombrie 2021 şi august 2023, Botoşani şi Mioveni s-au întâlnit de 8 ori în meciuri oficiale, ultimul duel fiind consemnat în play-off-ul Cupei României din acest sezon. Atunci, FC Botoşani s-a impus cu 2-0 şi a mers mai departe în faza grupelor.

Mioveniul a avut un parcurs modest în play-off-ul Ligii 2, reuşind prima victorie abia în etapa a opta, 3-1 în faţa celor de la AFK Csikszereda. În total, formaţia pregătită de Constantin Schumacher a obţinut două victorii, patru remize şi patru înfrângeri în meciurile de play-off.

Ştefan Blănaru a fost principalul marcator al argeşenilor în acest sezon în campionat, acesta marcând de 7 ori.

FC Botoşani de cealaltă parte a reuşit, prin prisma rezultatelor din play-out-ul Ligii 1, să urce deasupra locurilor retrogradabile direct, botoşănenii ocupând ultimul loc la finalul sezonului regulat.

Chiar dacă au pierdut meciul din ultima etapă, 0-2 pe terenul Oţelului, echipa pregătită de Bogdan Andone a beneficiat de înfrângerile suferite de FC Voluntari şi FC 1948 Craiova, terminând play-out-ul pe locul 8, loc ce asigură prezenţa la baraj. Patru victorii, două egaluri şi trei înfrângeri este bilanţul Botoşaniului în play-out.

Eduard Florescu este golgheterul formaţiei din Botoşani, cu 11 goluri reuşite de acesta în campionatul primei ligi.

Dinamo – AFK Csikszereda

În cel de-al doilea baraj se vor întâlni Dinamo, locul 7 la finalul play-out-ului Ligii 1, şi AFK Csikszereda, locul 6 la finalul play-off-ului Ligii a 2-a. Dinamo şi AFK Csikszereda s-au întâlnit în sezonul regulat al ediţiei 2022/2023 de Liga 2. Atunci, cele două încheiau la egalitate, scor 0-0, partida disputată la Miercurea Ciuc.

Ciucanii au avut parte de un start de an foarte bun, reuşind să obţină 10 puncte din ultimele patru meciuri ale sezonului regulat, bifând astfel calificarea în play-off-ul pentru promovare. În grupa de play-off însă, situaţia nu a mai stat la fel, două victorii, două egaluri şi şase înfrângeri fiind bilanţul harghitenilor pregătiţi de Robert Ilyes la finalul play-off-ului.

Richard Jelena a fost principalul marcator al ciucanilor în campionat, acesta având în palmares opt reuşite.

După un sezon cu multe evoluţii oscilante, Dinamo a reuşit să prindă în cele din urmă un loc de baraj pentru a spera la o prezenţă pe prima scenă a fotbalului românesc şi în sezonul următor. Formaţia pregătită de Željko Kopić s-a clasat, în urma succesului cu UTA Arad din ultima etapă a play-out-ului, pe locul 7 în clasament. Două victorii, patru remize şi trei înfrângeri este bilanţul celor de la Dinamo în acest sezon în play-out.

Goncalo Gregorio a fost principalul marcator al dinamoviştilor în campionat, acesta reuşind 7 goluri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

ieri, 20:50

ieri, 20:24

ieri, 19:37

ieri, 22:13

ieri, 07:35

ieri, 07:05

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/astazi-se-joaca-primul-meci-al-barajului-pentru-mentinerea-promovarea-in-prima-liga-22379858

Ultimă oră

Același autor