17.2 C
Județul Arad
28 aprilie, 2024

Asociația Presei Sportive protestează față de decizia conducerii U.T.A. Arad

12:25, 24 iulie 2023

Recent, clubul U.T.A. Arad a refuzat să acrediteze la propriile meciuri din prima ligă patru jurnalişti din presa locală: Lucian Danila (Special Arad), Lucian Valeriu (Critic Arad), Giuliano Junc şi Andrei Fuliaş (ambii de la Arad Obiectiv).

Fără explicaţii, fără suport legal, fără logică. Conform celor vizaţi, refuzul a fost provocat de criticile pe care ei le-au adus, de-a lungul timpului, conducerii clubului. Asociaţia Presei Sportive este de-a dreptul revoltată că, în 2023, un club de tradiţie, care se pretinde modern şi civilizat, reînvie cenzura din vremuri de mult apuse.

Decizia clubului UTA este evident abuzivă şi discriminatorie, un afront adus nu doar celor direct vizaţi, ci întregii bresle a jurnaliştilor. Niciunul dintre cei 4 colegi nu este membru al Asociaţiei Presei Sportive, dar intervenim pentru că aici apărăm un principiu care trece dincolo de apartenenţe, cotizaţii şi legitimaţii. Libertatea presei este un drept fundamental în orice societate democratică, iar accesul presei la evenimente de interes public nu poate fi îngrădit.

Avem încredere că UTA va da dovadă de maturitate şi de echilibru şi va repara eroarea în următoarele zile. în caz contrar, Asociaţia Presei Sportive din România, din postura sa de apărătoare a drepturilor jurnaliştilor, se va adresa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi altor organisme interne şi internaţionale.

De asemenea, solicităm public intervenţia Ligii Profesioniste de Fotbal. Din postura de organizatoare a primei ligi de fotbal a României, una cu expunere din ce în ce mai mare şi cu standarde în creştere, LPF trebuie să asigure accesul civilizat şi neîngrădit al presei la competiţie, iar jurnaliştii de sport trebuie protejaţi de deciziile abuzive ale cluburilor.

Consiliul APSR

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/asociatia-presei-sportive-protesteaza-fata-de-conducerea-u-t-a-arad/

Ultimă oră

Același autor