16.1 C
Județul Arad
2 decembrie, 2023

Adolescentă de 16 ani, lovită și amenințată de un ȘOFER de autobuz care vindea bilete la suprapreț

Adolescentă de 16 ani, lovită și amenințată de un șofer de autobuz care vindea bilete la suprapreț / Sursa FOTO: Facebook

Publicat: 22/08/2023, 13:08

O adolescentă în vârstă de 16 ani reclamă că a fost lovită, jignită și amenințată zilele trecute de un șofer de autobuz din Arad. Fata ar fi refuzat să plătească un bilet vândut la suprapreț de șofer, fapt ce a stârnit furia bărbatului.

Deloc speriată, tânăra a sunat la 112 și a chemat Poliția la fața locului.

Polițiștii au dat pe loc amendă

Mai mult, ea a depus și o sesizare la Compania de Transport Public Arad. În plângerea înaintată, adolescenta arată că nu este pentru prima dată când șoferul îi vinde la suprapreț un tichet de călătorie, cu 20 de lei.

Potrivit adevarul.ro, șoferul în cauză ar fi un bărbat în vârstă de 57 de ani, din localitatea Zăbrani. El ar fi lovit-o pe fată cu ușa care delimitează spațiul șoferului de cel al pasagerilor.

Incidentul adus în atenția polițiștilor s-a întâmplat vineri, 18 august, în stația Boul Roșu, însă fata susține că nu a fost prima dată când a avut probleme cu respectivul.

„Prima dată s-a întâmplat în data de 16 august. La cererea de a-mi cumpăra bilet până în localitatea Aluniș, mi-a oferit unul pe care îl avea deja scos, în valoare, de 7 lei, contra sumei de 20 de lei.

A doua zi am luat din nou autobuzul, însă de data aceasta șoferul nu se afla în mijlocul de transport în comun, astfel că mi-am cumpărat bilet, urmând să îl achiziționeze când acesta revenea.

În 17 august am urcat în autobuz, șoferul nefiind înăuntru. Am așteptat să vină să-mi iau bilet. El însă a chemat controlul sub pretextul că nu îmi cumpăr niciodată bilet”, a declarat tânăra.

În prezența controlorilor, adolescenta a fost „sfătuită” să cotizeze cu suma de 50 de lei dacă nu vrea să primească amendă. Lucrurile s-au liniștit imediat în momentul în care copila a spus că va chema Poliția.

Ulterior, vineri, 18 august, adolescenta reclamă că ar fi lovită și amenințată de același

care a încercat să-i vândă cu 20 de lei două bilete care costau 14 lei.

„ Cu suma de 20 de lei mi-a oferit două bilete deja scoase, mie și prietenei mele, dar eu l-am refuzat, solicitând să-mi dea bilet întreg pentru suma de 14 lei. În acel moment șoferul s-a enervat, începând să-mi adreseze amenințări, după care m-a lovit cu ușa, spunând că mă scoate în șuturi din autobuz”, a relatat fata.

Polițiștii chemați la fața locului l-au amendat pe șofer pentru jigniri și comportament neadecvat.

„ În ziua de 18 august, în jurul orei 14:00, polițiștii arădeni au fost sesizați prin 112 despre un incident în zona Boul Roșu, din municipiu. La fața locului s-a deplasat o patrulă din cadrul Biroului de Ordine Publică, care a constatat că este vorba despre o neînțelegere între șoferul unui

și o pasageră.

Incidentul ar fi avut loc cu puțin timp înainte de sosirea polițiștilor, neînțelegerea având la bază prețul unui bilet.

Șoferul, un bărbat de 57 de ani, din Zăbrani, ar fi fost recalcitrant verbal cu pasagera, pe care ar fi lovit-o cu ușa care delimitează spațiul șoferului de cel al pasagerilor.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 61/91 R, pentru adresarea de injurii și expresii jignitoare, totodată a fost întocmit dosar penal pentru lovirea sau alte violențe, la finalul cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, arată IPJ Arad.

Fata nu a lăsat lucrurile așa și a depus o sesizare și la Compania de Transport Public Arad.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

01 Sep, 11:54

Știri externe –

01 Sep, 11:47

Știri politice –

01 Sep, 11:45

Ultima oră

01 Sep, 11:30

01 Sep, 11:23

01 Sep, 11:20

Sursa: https://www.gandul.ro/social/adolescenta-de-16-ani-lovita-si-amenintata-de-un-sofer-de-autobuz-care-vindea-bilete-la-suprapret-20038457

Ultimă oră

Același autor