25 C
Județul Arad
18 mai, 2024

Accident feroviar în Teleorman | Trenul de călători IR 1822 a trecut pe roșu și a lovit un marfar aflat în mers

Un accident feroviar a avut loc în această dimineață în județul Teleorman. A fost activat planul roșu de intervenție în urma incidentului.

Sursa foto: Antena 3 CNN

Update 13:30 „Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația pe raza stației CF Roșiori Nord se desfășoară în continuare doar pe liniile 1,2 și 3, iar pentru repunerea pe șină a celor două vagoane deraiate și a vagonului răsturnat, din compunerea trenului privat de marfă, personalul feroviar de specialitate al SRCF CRAIOVA va interveni cu o macara de mare tonaj (125 tone.

Menționăm totodată faptul că, din primele verificări și conform informațiilor preliminare transmise de personalul feroviar aflat la fața locului, mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în stație la altă linie, a depășit semnalul de intrare în stație, care era deja în poziția OPRIRE (culoarea ROȘIE) și a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare. Aceste informații sunt deja verificate și analizate de membrii Comisiei de anchetă AGIFER, comisie care va stabili cu exactitate cauzele producerii deraierii trenului privat de marfă.

Călătorii din trenul IR 1822 au fost preluați de trenul IRN 79, care a sosit în București Nord la ora 9.36.

În ceea ce privește trenul IR 1822, acesta a fost retras din zona semnalului de intrare al stației Roșiori Nord, la ora 11.17, garnitura urmând să circule, fără călători, până la București Nord.

Pentru restabilirea traficului feroviar în condiții normale pe raza stației CF Roșiori Nord, vă informăm că personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, astfel încât intervențiile de repunere pe șină a vagoanelor deraiate să se desfășoare în condiții de siguranță și să fie finalizate în cel mai scurt timp.

Reamintim faptul că, deraierea vagoanelor din compunerea trenului privat de marfă a avut loc în cursul acestei dimineți, la ora 03.54, pe linia 5, din stația CF Roșiori Nord. Trenul privat de marfă avea în compunere 26 de vagoane încărcate cu autoturisme și circula în relația Craiova – Palas.

CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile pentru restabilirea circulației în cel mai scurt timp și în condiții normale, pe raza stației Roșiori Nord.”

Știrea inițială: Mai multe persoane au fost rănite după ce mecanicul unui tren de marfă a frânat pentru a evita ciocnirea cu o garnitură de marfă care deraiase între localitățile

şi Roșiorii de Vede, transmite Antena 3 CNN.

A fost activat planul roșu de intervenție în urma incidentului.

Potrivit ultimelor informații centralizate de la locul intervenției, incidentul s-a soldat cu 12 răniți, dintre care patru au fost transportați la spital iar opt au primit îngrijiri la fața locului.

Un bărbat de 46 de ani și o femeie de 30 de ani au fost transportați la UPU Alexandria, cu traumatisme la nivelul membrelor și capului, victimele fiind conștiente și cooperante.

Alte două persoane, un bărbat de 59 de ani și o femeie de 61 de ani, au fost duse la Spitalul Municipal din Roșiorii de Vede, cu traumatisme la nivelul membrelor.

Accidentul feroviar din Teleorman: trenul de călători a frânat de urgență pentru a evita impactul

„Salvatorii au ajuns în zonă cu peste 20 de ambulanțe și echipaje de descarcerare. 10 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului iar trei au fost transportate la spital.

Trenul IR (InterRegio) 1822 care circula pe ruta Arad – București a fost nevoit să frâneze de urgență atunci când a constatat că pe calea de rulare se află un marfar deraiat transportat autoturisme spre portul Constanța.

Responsabilii feroviari spun că este posibil să apară mai multe întârzieri în urma accidentului de azi dimineață”, a transmis corespondentul Antena 3 CNN Delia Bulgaru.

„A avut loc o frânare de urgență. Nu a existat impact cu trenul deraiat. S-a activat planul roșu de intervenție, fiind vorba de un tren cu foarte mulți pasageri. Au fost trimise la fața locului mai multe autospeciale de intervenție.

Între răniții transportați la spital se află un bărbat de 46 de ani și o femeie de 30 de ani, bărbatul având traumatism cranio-facial iar femeia, traumatisme minore.

Aproximativ 200 de persoane urmau să fie transportate cu microbuze în stația Roșiorii de Vede pentru a fi preluate de un tren pus la dispoziție de CFR”, a declarat, la rândul său, reprezentantul ISU Teleorman, Adrian Dragomir.

Potrivit ISU, planul roșu a fost activat la ora 4:05 și a fost dezactivat la 6:45.

În trenul de călători se aflau aproximativ 280 de pasageri.

CFR: „Trenul de marfă a deraiat în jurul orei 4 dimineața”

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în această dimineață, în jurul orei 04.00, la intrare în stația Roșiori Nord, 2 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat și unul s-a răsturnat. Trenul era încărcat cu autoturisme si avea ca stație de destinație Portul Constanța.

În prezent, traficul de călători se desfășoară pe celelalte linii din stație, măsură care va fi menținută până la repunerea pe șină a vagoanelor de marfă deraiate.

Personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, astfel încât operațiunile de repunere pe șină a vagoanelor deraiate să se desfășoare în condiții de siguranță și să fie finalizate în cel mai scurt timp.

Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr o comisie de specialiști, va ancheta acest incident.

CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile pentru restabilirea circulației în cel mai scurt timp și în condiții normale, pe raza stației Roșiori Nord”, se menționează într-un comunicat al CFR.

Ford confirmă că marfarul deraiat era încărcat cu autovehiculele sale

Producătorul auto Ford confirmat, într-o declarație, că garnitura feroviară de marfă care a deraiat luni dimineață în Teleorman era încărcată cu mașini ale acestei mărci.

„Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineață în gara Roșiorii de Vede. În acest moment așteptăm mai multe informații.

În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor.În prezent, autoritățile derulează investigațiile necesare, pe care le sprijinim împreună cu furnizorul nostru de transport”, se spune în declarația producătorului auto.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/accident-feroviar-teleorman-persoane-ranite-plan-rosu-668316.html

Ultimă oră

Același autor