9.8 C
Județul Arad
18 aprilie, 2024

Accident feroviar în Teleorman. Trenul accelerat a lovit „violent” marfarul: „A depășit semnalul Oprire”

Trenul accelerat care circula pe ruta Arad-București Nord a depășit semnalul Oprire

încărcat cu mașini Ford și l-a lovit violent, ceea ce a provocat deraierea ultimelor trei vagoane ale marfarului, a declarat la Digi24 Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviară care cercetează cauzele accidentului produs în noaptea de duminică spre luni.

Inițial, autoritățile au anunțat că mecanicul trenului de pasageri a reușit să frâneze la timp.

„Nu vorbim de ipoteze. Putem spune ce s-a întâmplat. La 3.55 un tren de călători care circula pe ruta Arad-București Nord, la intrarea în stația Roșiori Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă încărcat cu mașini Ford, în urmă acestei ajungeri din urmă și tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă. E o chestiune pe care o lămurim, ca să nu existe date care ulterior să fie invalidate.

A existat un semnal care indică roșu Oprire și a fost depășit ajungându-se un alt tren din urmă.

Aceste trenuri s-au lovit fără discuție, a fost o ajungere din urmă și o tamponare violentă”, a declarat Laurențiu Dumitru.

El a spus că vor fi chestionate persoane și va fi verificat sistemul de management al siguranței, concluziile vor fi trecute într-un raport de investigare final care va fi transmis părților și apoi va fi făcut public.

„Dacă va fi cazul, credem că va fi, vom emite recomandări de siguranță care vor fi analizate de autoritățile de siguranță, se va dispune un plan de măsuri care să fie implementate”, a precizat Laurențiu Dumitru.

12 persoane au fost rănite în urma impactului, patru dintre ele fiind transportate la spital. Celelalte opt au fost asistate medical la fața locului.

În trenul de pasageri erau 280 de persoane. 200 dintre ele au fost duse cu microbuze ale ISU Teleorman către stația Roșiori, iar de acolo au urcat în alt tren care să le ducă la destinație.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/accident-feroviar-in-teleorman-trenul-accelerat-a-lovit-violent-marfarul-a-depasit-semnalul-oprire-2280629

Ultimă oră

Același autor