21.7 C
Județul Arad
8 septembrie, 2024

A fost semnat contractul pentru proiectul tehnic al Complexului Matern-Pediatrie Arad

Contractul pentru realizarea proiectului tehnic al Complexului Matern-Pediatrie a fost semnat, luni, la Consiliul Judeţean Arad.

Este cel mai mare proiect din sistemul de sănătate publică din Arad, din anul 1981, atunci când s-a finalizat construcţia Spitalului Judeţean.

Sursa foto: Facebook

„Este o zi istorică nu numai pentru Consiliul Judeţean Arad, ci şi pentru întreaga comunitate arădeană, fiindcă ne aflăm, astăzi, în faţa unui pas important pentru proiectul european de 115 milioane de euro care vizează construirea Complexului Matern-Pediatrie. Este cel mai mare proiect din sistemul de sănătate publică din Arad, din anul 1981, atunci când s-a finalizat construcţia Spitalului Clinic Judeţean. Avem încredere în echipa de proiectare că în şase luni va reuşi să elaboreze proiectul tehnic, pentru că termenul de realizare al acestei construcţii este foarte scurt. Trebuie să ne mişcăm foarte repede şi să avem o comunicare şi o colaborare foarte bune cu echipa de proiectare, să ajungem cât mai rapid la faza de execuţie”, a declarat dr. Andrei Ando, directorul Direcţiei de Comunicare şi Strategii.

Şi pentru cadrele medicale care lucrează în maternitate şi în secţiile de copii aşteaptă de foarte mult timp această investiţie.

„Aradul are nevoie de un nou spital pentru copii de câteva zeci de ani. Dacă în secţiile de Pediatrie, în Terapie Intensivă şi în Blocul Operator au avut loc modernizări periodice, atât din fonduri publice, cât şi din banii comunităţii locale, în Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie au avut loc doar lucrări minime de igienizare şi reparaţii deoarece, atât statutul juridic al clădirii, cât şi construcţia în sine nu ne permit să trasăm circuitele optime pentru o cât mai bună funcţionalitate. Mă bucur că suntem cu un pas mai aproape de îndeplinirea acest obiectiv, şi sper ca în cel mai scurt timp să avem la Arad, un spital pentru copii şi mămici, modern, care să asigure toate condiţiile necesare de diagnostic, îngrijire şi tratament”, a declarat Florentina Ionescu, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Termenul de finalizare a documentaţiei tehnice şi a proiectului tehnic este de 6 luni de la semnarea contractului.

„Vă asigur de implicarea noastră totală, a întregii mele echipe, o echipă de profesionişti, cu un portofoliu bogat în ceea ce priveşte partea de proiectare, într-o gamă variată de domenii, nu doar în cel industrial. Sunt convinsă că, prin specialiştii noştri, care au o pregătire profesională renumită, şi în parteneriat cu aparatul tehnic al Consiliului Judeţean Arad, vom finaliza în termen proiectul tehnic”, a declarat arh. Ella Falcă, de la Pro Arhitectura.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/a-fost-semnat-contractul-pentru-proiectul-tehnic-al-complexului-matern-pediatrie-arad-22440367

Ultimă oră

Același autor