11 C
Județul Arad
5 aprilie, 2025

Live Text

Preliminarii CM 2026, grupa H: România, învinsă de Bosnia la București, în primul meci din campania de calificare

Din articol

de Bosnia-Herţegovina pe Arena Naţională din Capitală, în primul meci din campania de calificare la Cupa Mondială 2026. Oaspeții au câștigat cu 1-0, gol marcat în prima repriză.

LIVE TEXT

Min. 90+8 – Arbitrul a fluierat finalul meciului. Bosnia a învins la București cu 1-0.

Min. 90+7 – Ocazie uriașă a bosniacilor. Un jucător a scăpat singur cu Niță, dar a dat mingea peste poartă.

Min. 90+6 – Ianis Hagi primește cartonaș galben, după ce, nervos, a șutat în minge după ce arbitrul a fluierat un fault.

Min. 90+5 – Stanciu șutează încă o dată, dar tot peste poartă. Căpitanul României are o seară mai puțin inspirată.

Min. 90 – Arbitrul prelungește partida cu 8 minute.

Min. 87 – Tricolorii caută soluții să ajungă la poarta bosniacilor. Oaspeții trag de timp cu orice ocazie.

Min. 85 – Stanciu șutează puternic de la 17 metri, dar chiar pe direcția portarului, care a prins cu siguranță.

Min. 81 – Ies Dennis Man și Denis Drăguș, intră Alibec și Moruțan.

Min. 80 – Drăguș pierde mingea în careul advers după ce a încercat să dribleze 3 adversari. Șut primește un cartonaș galben pentru proteste.

Min. 77 – Centrare în careul oaspeților, unde Burcă a reluat pe lângă poartă.

Min. 76 – Drăguș obține o lovitură liberă, la 16 metri lateral stânga.

Min. 74 – Încă o schimbare la noi. A ieșit Răzvan Marin, a intrat Mitriță.

Min. 69 – Schimbare în echipa României. Iese Marius Marin, intră Șut.

Min. 68 – Ianis Hagi a fost blocat în 6 metri, lateral. Corner pentru România, executat slab, iar minge e la oaspeți.

Min. 63 – Stanciu șutează puternic, dar mult peste poartă.

Min. 57 – Ocazie uriașă de gol pentru Drăguș, care a șutat mingea din 2 metri în piciorul portarului.

Min. 55 – Arbitrul refuză să acorde penalty. Jocul se reia cu minge de arbitru. Stanciu vede cartonașul galben după ce a încercat să vorbească cu centralul partidei.

Min. 53 – Tricolorii cer penalty, după ce un fundaș aflat în careu a respins mingea cu mâna. Arbitrul vorbește cu echipa VAR și merge să vadă reluarea fazei.

Min. 48 – Schimbare în echipa României: A ieșit Tănase, a intrat Ianis Hagi. La bosniaci, Dzeko a fost înlocuit cu Bazdar.

Min. 47 – Primul șut pe poartă expediat puternic de Răzvan Marin. Mingea a fost respinsă în corner.

Min. 46 – A început a doua repriză.

Min. 45+4 – Final de repriză.

Min. 45+4 – Drăguș trimite cu capul pe lângă poartă la o centrare a lui Bancu.

Min. 45 – Drăguș a recuperat o minge la 40 de metri de poarta adversarilor, dar nu a pasat și a pierdut mingea între 4 apărători bosniaci. S-au arătat 3 minute de prelungiri.

Min. 42 – Niță a ieșit la 40 de metri și a fost aproape să piardă mingea după ce s-a ciocnit de un adversar. Oaspeții au cerut fault și au obținut.

Min. 41 – Man blocat la 16 metri, după un atac încâlcit al tricolorilor.

Min. 36 – Edin Dzeko, lovit de Mihai Popescu care a jucat mingea periculos. Căpitanul bosniacilor este plin de sânge.

Min. 31 – Drăguș trimite mingea cu capul peste poartă, după o centrare a lui Rațiu.

Min. 26 – Ocazie uriașă pentru România. A șutat Drăguș din întoarcere, în careu, dar pe lângă poartă. În dreapta, la doi metri, îl avea liber pe Răzvan Marin.

Min. 23 – Tricolorii nu reușesc să amenințe poarta adversarilor.

Min. 18 – Cartonaș galben Gigovic, pentru un fault la Marius Marin.

Min. 16 – Dennis Man a pătruns în careul oaspeților, dar a fost blocat, iar mingea a ieșit în corner.

Min. 14 – GOL Bosnia. Oaspeții conduc cu 1-0. A marcat Gigovic din 3 metri.

Min. 13 – Tricolorii atacă, dar nu au intrat în careul adversarilor până acum.

Min. 11 – Niță greșește a două pasă către colegi în câteva minute, și mingea ajunge la adversari, fără a fi periculoși.

Min. 7 – Rațiu a urcat mult, periculos, dar pasa a fost defectuoasă, iar balonul a ieșit în out de poartă.

Min. 6 – Deocamdată bosniacii stau mai mult în terenul nostru. Tricolorii pasează mult, dar nu urcă în atac.

Min. 4 – Răzvan Marin a faultat un bosniac la 30 de metri de poarta noastră. S-a executat, s-a preluat periculos în careu, dar s-a fluierat apoi offside.

Min. 2 – Atac al oaspeților, încheiat cu un șut pe lângă poarta lui Niță. Tricolorii fac pressing.

Min. 1 – A început meciul. Lovitura de începere a aparținut Bosniei.

Echipele au ieșit pe teren. Se intonează imnurile cele două țări.

Echipele de start. Mihai Popescu, surpriza din primul 11

ACTUALIZARE 20:45 – Au fost anunțate echipele de start pentru meciul dintre România şi Bosnia-Herţegovina.

Marea surpriză este că Mihai Popescu va fi titular. Fundașul celor de la FCSB va bifa primul meci oficial din carieră în tricoul României la vârsta de 31 de ani.

1. Florin Niţă – 2. Andrei Raţiu, 3. Mihai Popescu, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu – 6. Marius Marin, 18. Răzvan Marin, 10. Nicolae Stanciu (căpitan) – 20. Dennis Man, 17. Florin Tănase, 9. Denis Drăguş.

Selecţioner: Mircea Lucescu.

Rezerve: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Ştefan Târnovanu – 4. Adrian Rus, 5. Viorel Ghiţă, 7. Denis Alibec, 8. Alexandru Chipciu, 13. Adrian Şut, 14. Ianis Hagi, 19. Vlad Dragomir, 21. Olimpiu Moruţan, 22. Alexandru Mitriţă, 23. Deian Sorescu.

1. Nikola Vasilj – 23. Arjan Malic, 21. Stjepan Radeljic, 16. Adrian Leon Barisic, 5. Sead Kolasinac – 6. Benjamin Tahirovic, 14. Ivan Sunjic, 8. Armin Gigovic – 10. Ermedin Demirovic, 11. Edin Dzeko (căpitan), 7. Amar Dedic.

Selecţioner: Sergej Barbarez.

Rezerve: 12. Osman Hadzikic, 22. Martin Zlomislic – 2. Nihad Mujakic, 3. Ermin Bicakcic, 4. Tarik Muharemovic, 9. Samed Bazdar, 13. Ivan Basic, 15. Amar Memic, 17. Dzenis Burnic, 18. Nikola Katic, 19. Dario Saric, 20. Haris Hajradinovic

Cipru, primul lider în grupa României după ce a învins San Marino

ACTUALIZARE 20:45 – Echipa naţională din Cipru a învins vineri, pe teren propriu, scor 2-0, echipa naţională a statului San Marino, în primul meci din grupa H a calificărilor europene pentru Cupa Mondială 2026.

Marinos Tzionis, de la UTA Arad, a fost aproape să deschidă scorul în minutul 4, când a intervenit in extremis portarul oaspeţilor, Colmbo. Ciprioţii şi-au continuat atacurile şi Pieros Sotiriou a înscris în minutul 27, însă golul a fost anulat din cauza unei poziţii de ofsaid. Gazdele au reuşit totuşi să înscrie, în minutul 56, prin Ioannis Pittas, iar în minutul 67 Kakoulli a trimis în bară, cu capul. Giacopetti a ratat o ocazie bună pentru sanmarinezi în minutul 80, când s-a opus portarul Joel Mall, dar Andronikos Kakoulli a marcat pentru gazde, în minutul 86, şi Cipru – San Marino s-a încheiat 2-0, relatează News.ro.

Cipru are trei puncte şi este primul lider al grupei H, în care evoluează şi echipa naţională a României.

Mircea Lucescu, înaintea meciului: Grupul de jucători, aportul publicului și atmosfera din jurul echipei sunt cele mai importante, asta e baza.

ACTUALIZARE 18:50 – „Avem un grup de jucători foarte omogen. E foarte greu să faci schimbări între ei. Nu poți să-l aduci pe unul, iar după două zile să-l faci să dea și randament în echipa asta. Este imposibil! Grupul de jucători, aportul publicului și atmosfera din jurul echipei sunt cele mai importante, asta e baza.

Preocuparea mea este să îmbunătățim stilul de joc al echipei naționale, așa cum a fost în 1970, 1984 și în anii 90. Atunci dominam adversarii și nu suportam presiunea acelora.”, a declarat Mircea Lucescu, la conferința de presă, potrivit

Echipa probabilă

ACTUALIZARE 15.36 Conform

, echipa probabilă ar putea fi formată din: Niță – Rațiu, Rus, Burcă, Bancu – M. Marin, R. Marin – Man, Stanciu, Hagi – Drăguș

Reguli de conduită pentru spectatori, la meciul România – Bosnia

ACTUALIZARE 14.52 Federația Română de Fotbal a anunțat regulile de conduită a suporterilor care vor asista la partida de pe ”Arena Națională”. În conformitate cu prevederile legale, organizatorul de jocuri sportive stabilește măsurile de conduită în stadion.

Spectatorii care vor asista la această partidă, pe cel mai mare stadion al țării, sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația românească. Încălcarea regulilor poate duce la evacuarea contravenientului din interiorul stadionului, poate declanșa punerea în aplicare a interdicției de acces în arenele sportive din România și poate atrage, după caz, răspunderea civilă, disciplinară, contravențională sau penală, potrivit frf.ro.

Cele mai importante reguli pentru spectatori, la România – Bosnia

să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și de forțele de ordine

să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor

să nu introducă în incinta arenei niciun fel de inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte; este permis doar drapelul național al României, arborat pe suport din material plastic, flexibil, cu lungimea maximă de 1 m și diametrul maxim de 1 cm și bannere identitare ale facțiunilor

dimensiunile bannerelor sau steagurilor nu trebuie să fie mai mari de 2m X 1,5m; toate bannerele sau steagurile de dimensiuni mai mari de 2m X 1,5m pot fi permise exclusiv în urma unei solicitări scrise din partea galeriilor cluburilor și confirmate de organizator după Ședința de cooperare (din data de 11.11.2024)

să nu introducă și să nu afișeze însemne și să nu scandeze sloganuri cu caracter politic

să se supună controlului corporal sumar; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în stadion la meciul respectiv

să nu pătrundă în incinta stadionului sub influența drogurilor și a substanțelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice

să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine

să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz

să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor

să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste

să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea

„Dacă ne luăm după ce am văzut săptămâna asta, zici că le dăm 5″

ACTUALIZARE 14:20 O persoană apropiată de jucători a vorbit pentru

despre atmosfera creată în jurul echipei în ultimele zile. Entuziasmul de la Euro și din campania fără greșeală de Nations League a rămas intact.

„Totul a mers foarte bine săptămâna asta. Jucătorii au făcut exact ce le-a cerut domnul Lucescu, antrenamentele au fost foarte bune, băieții se înțeleg foarte bine între ei. Sincer, dacă e să ne uităm după ce am văzut la ei, aș zice că suntem atât de flămânzi de succes încât dăm 4-5 goluri.

Dar nu e deloc simplu, Bosnia e un adversar complicat, cu un profil care nu ne convine neapărat”, a explicat sursa din staff pentru Digi Sport.

Accidentat la antrenamente

ACTUALIZARE 11.54 Atacantul lui FCSB, Daniel Bîrligea, nu va fi diseară pe teren, scrie

Deși surprinzătoare în primă fază, absența atacantului FCSB e motivată de rațiuni medicale. Din informațiile obținute de Digi Sport, Bîrligea a reclamat probleme fizice în timpul antrenamentului de ieri. După ce a fost evaluat de doctori, și în contextul în care abia a revenit după o accidentare care l-a ținut aproape o lună departe de teren, Bîrligea și staff-ul au decis să nu forțeze contra Bosniei.

Bîrligea va fi supus astăzi mai multor teste pentru a se afla cât de serioasă e problema pe care o are.

Lucescu, oamenii său din staff, dar și cei de la FCSB speră să nu fie vorba despre o recidivă sau despre o nouă accidentare care să-i creeze neplăceri pe termen mai lung.

Bîrligea a marcat de 14 ori și a dat o pasă decisivă pentru FCSB după transferul de două milioane de euro de la CFR Cluj. Urmărit de mai multe cluburi din zona arabă, vârful este evaluat de Gigi Becali la 10 milioane de euro.

Generatia De Suflet și Zidul Galben vor cânta împreună

ACTUALIZARE 9: 48 Dacă la meciurile din Liga Națiunilor de pe teren propriu, Federația obișnuia să cheme un artist pentru a intona imnul României înaintea duelurilor, la startul preliminariilor în Cupa Mondială din 2026 lucrurile vor sta diferit, scrie DigiSport.

FRF a anunțat că imnul nu va mai fi cântat de un singur artist, ci de toți suporterii români care vor fi prezenți la stadion împreună cu jucătorii.

”Imnul va fi cântat de… toți românii din stadion! Generatia De Suflet și Zidul Galben vor cânta împreună”, a transmis Federația, pe Instagram.

Feli Donose a fost cea care a interpretat imnul la România – Cipru 4-1, ultimul meci din Liga C2 a Națiunilor pentru ”Tricolori”

ȘTIREA INIȚIALĂ România nu s-a mai calificat la un turneu final al Cupei Mondiale din 1998. Ultima ediţie, găzduită de Qatar, în 2022, a fost câştigată de Argentina.

Campania de calificare la CM 2026 va debuta în Europa în martie 2025 şi se va încheia în noiembrie 2025.

Câştigătoarele celor 12 grupe preliminare se vor califica direct la CM 2026. Pentru celelalte patru locuri disponibile pentru zona europeană se vor bate cele 12 formaţii clasate pe locul secund în grupe şi cele mai bine clasate câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, ediţia 2024-25, care nu s-au calificat prin intermediul preliminariilor.

Olandezul Danny Makkelie va arbitra meciul România – Bosnia-Herţegovina

Arbitrul olandez Danny Makkelie va conduce meciul dintre echipele de fotbal ale României şi Bosniei-Herţegovina, potrivit site-ului UEFA.

Arbitri asistenţi au fost nominalizaţi Hessel Steegstra şi Jan de Vries, iar al patrulea oficial a fost delegat Marc Nagtegaal, toţi din Olanda.

Arbitru video va fi Rob Dieperink, iar arbitru asistent video a fost desemnat Jeroen Manschot, de asemenea din Olanda.

Pe 3 august 2016, cu Makkelie la centru, Steaua Bucureşti se califica în play-off-ul Ligii Campionilor, după 2-0 cu Sparta Praga, pe Arena Naţională, prin dubla lui Nicolae Stanciu (31, 62).

Makkelie a mai arbitrat şi meciul dintre CFR Cluj şi Young Boys Berna, terminat la egalitate, 1-1, pe 3 august 2021, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

Olandezul a condus şi un meci al naţionalei României, cu Kosovo, încheiat nedecis, 0-0, pe 16 iunie 2023, la Prishtina, în preliminariile EURO 2024.

Federaţia Română de Fotbal a lansat noul echipament al echipei naţionale

Federaţia Română de Fotbal a lansat, miercuri, printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, noul echipament al echipei naţionale a României înaintea debutului acesteia în campania de calificare la Cupa Mondială din 2026.

„Federaţia Română de Fotbal anunţă lansarea noului echipament al Echipei Naţionale, sub conceptul campaniei «Tricoul care ne face văzuţi». Noul kit marchează începutul unei noi etape pentru ‘Generaţia de Suflet’, cu obiectivul calificării la Campionatul Mondial 2026, într-un moment în care fotbalul românesc se află pe o pantă ascendentă, după o serie de rezultate remarcabile: calificarea la Euro 2024 de pe primul loc în grupă, o evoluţie spectaculoasă la turneul final şi câştigarea grupei de Liga Naţiunilor cu maximum de puncte. Acest echipament spune o poveste despre ce înseamnă să fii român, fie că eşti în ţară sau în diaspora. Tricolorul devine un pod către rădăcinile noastre culturale, un simbol al mândriei şi perseverenţei”, se menţionează pe site-ul citat.

Elementul central al noii colecţii este tricoul galben, simbol al tradiţiei şi pasiunii suporterilor români. Inspirat de modelul iconic purtat la World Cup 1994 – un moment de referinţă în istoria fotbalului românesc – noul design combină estetica modernă cu puterea simbolică a trecutului. Tricolorul este evidenţiat subtil prin dungi laterale, vizibile din orice unghi, amintind că identitatea naţională rămâne mereu prezentă, indiferent unde ne aflăm.

„Campania «Tricoul care ne face văzuţi» celebrează curajul acestei generaţii de jucători, care şi-a câştigat respectul pe teren, dar şi pe cel al suporterilor, prin determinarea şi spiritul de unitate demonstrat atât în timpul meciurilor, cât şi în afara stadioanelor. Fanii joacă un rol esenţial în această poveste – Zidul Galben din tribunele Euro 2024 şi imaginile spectaculoase din Fan Zone-uri sunt o dovadă că, atunci când suporterii români se fac văzuţi, întreaga lume îi urmăreşte. Noul echipament este mai mult decât o simplă ţinută sportivă – este o declaraţie de identitate, mândrie şi apartenenţă. Fiecare detaliu al designului vorbeşte despre curajul şi perseverenţa celor care reprezintă România pe teren, dar şi despre legătura specială dintre echipă şi fanii săi”, se mai precizează în comunicat.

Pe lângă tricoul galben, colecţia include şi două echipamente secundare, în roşu şi albastru, care pentru prima oară vor fi diferite ca design faţă de echipamentul principal. Aceste echipamente, fiind folosite în deplasare, scot şi mai mult în evidenţă tricolorul.

Designul tricourilor a fost realizat de Jean Popescu, designer român stabilit în Copenhaga, pasionat de tricourile de fotbal şi de poveştile din spatele lor. Jean Popescu spune poveşti folosind imagini şi tricouri pentru a conecta tinerii cu istoria fotbalului românesc încă din 2020, când a început să scrie articole detaliate despre cultura şi tradiţia tricourilor. Jean Popescu nu este la prima colaborare cu FRF. În 2023 el a realizat fontul dedicat tricourilor, font inspirat din liniile Coloanei Infinitului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi, şi care se află şi pe noul echipament într-o formă stilizată.

Echipa naţională a României va evolua în premieră în noul echipament în partida cu Bosnia-Herţegovina, notează Agerpres.

Mircea Lucescu: Simt responsabilitatea, ştiu cât e de greu, dar am speranţa că vom reuşi să ne calificăm

Selecţionerul echipei naţionale a României, Mircea Lucescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea partidei cu Bosnia-Herţegovina din debutul preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2026, că simte responsabilitatea şi ştie cât va fi de greu, dar, în acelaşi timp, are speranţa că prima reprezentativă va reuşi să obţină calificarea la turneul final.

„Calificarea nu are nicio legătură cu mine. Eu sunt aici pentru a ajuta un grup de jucători care erau în dificultate pentru că nimeni nu voia să preia echipa naţională. Ăsta este rolul meu. Simt această responsabilitate, ştiu cât e de greu şi ce implică asta. Dar, în acelaşi timp, am şi speranţa că vom reuşi să ne calificăm. Ştiu că nu e simplu, însă am încredere în aceşti băieţi. Primul atu şi cel mai important al nostru este grupul. De aici plecăm. Sunt jucători care joacă de 6-7 ani împreună, unii de la juniori, se respectă, se ajută, se stimulează unul pe altul. Şi pe un astfel de fond se poate într-un termen scurt să lucrezi serios şi bine cu ei”, a spus el.

Lucescu a explicat că Bosnia-Herţegovina este o echipă foarte puternică şi că punctele forte ale acesteia vor fi echilibrate prin forţa grupului de la echipa naţională a României.

„Este un meci extrem de important. Bosnia este o echipă în care toţi cei 30 de jucători ai ei joacă peste graniţă şi la echipe mari, 9 dintre ei sunt în Germania. Iar noi trebuie să echilibrăm asta cu un grup foarte omogen. E foarte greu să faci schimbări în echipă. Nu poţi în 2-3 zile să introduci un jucător nou în echipă şi să dea şi randament, e imposibil. Şi atunci, grupul de jucători, aportul publicului, atmosfera care se creează sunt elementele cele mai importante, este baza. După care este altceva, adică îmbunătăţirea stilului de joc al echipei naţionale, pentru a fi aşa cum a fost în ’70, în ’84 sau în anii ’90, când noi reuşeam să dominăm adversarii”, a menţionat selecţionerul.

„Bosnia e o echipă foarte puternică. Şi ea, ca şi noi, toţi ceilalţi, pleacă de la zero acum. Până şi Cipru este o echipă importantă, are 5-6 jucători care joacă în campionate puternice. Deci lucrurile nu mai sunt cum erau înainte. De aceea noi trebuie să luptăm pentru fiecare meci, pentru fiecare moment pentru a face paşi înainte. Dacă lumea îşi închipuie că noi participăm la această competiţie fluierând, e o mare greşeală. Va trebui să ne luptăm foarte tare”, a adăugat Mircea Lucescu.

26 de tricolori convocaţi pentru meciurile cu Bosnia-Herţegovina şi San Marino. Surprizele lui Lucescu

Mihai Popescu, Denis Ciobotariu Vlad Dragomir şi Dennis Politic sunt noutăţile lotului naţionalei de fotbal a României convocat de selecţionerul Mircea Lucescu pentru primele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2026, potrivit site-ului FRF.

Lucescu a convocat 26 de jucători pentru partidele cu Bosnia-Herţegovina la București, şi cu San Marino, programată pe 24 martie, la Serravalle (ora 21:45), dintre care 15 evoluează în străinătate şi 11 în Superligă.

Convocaţi la naţionala U21 în această lună, atacantul Louis Munteanu şi fundaşul Matei Ilie (ambii CFR Cluj) se regăsesc în lotul lărgit al primei reprezentative şi pot face joncţiunea cu seniorii la solicitarea selecţionerului Mircea Lucescu.

Lotul naţionalei României:

Florin Niţă (Damac/Arabia Saudită, 30 selecţii/0 goluri marcate), Horaţiu Moldovan (Sassuolo/Italia, 11/0), Ştefan Târnovanu (FCSB, 3/0);

Andrei Raţiu (Rayo Vallecano/Spania, 27/1), Deian Sorescu (Gaziantep FK/Turcia, 20/0), Virgil Ghiţă (KS Cracovia/Polonia, 2/0), Adrian Rus (Pisa/Italia, 22/1), Andrei Burcă (Baniyas/EAU, 37/1), Mihai Popescu (FCSB, debutant), Denis Ciobotariu (FC Rapid 1923, debutant), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 44/2), Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj, 46/6);

Marius Marin (Pisa/Italia, 28/0), Adrian Şut (FCSB, 4/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 65/11), Nicolae Stanciu (Damac/Arabia Saudită, 79/15), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoţia, 45/5), Vlad Dragomir (Pafos/Cipru, debutant), Dennis Man (Parma/Italia, 33/9), Olimpiu Moruţan (Pisa/Italia, 15/1), Alexandru Mitriţă (Universitatea Craiova, 21/4), Florin Tănase (FCSB, 18/3), Dennis Politic (Dinamo, debutant);

Denis Drăguş (Trabzonspor/Turcia, 20/5), Denis Alibec (Farul Constanţa, 41/5), Daniel Bîrligea (FCSB, 3/1).

Programul complet al grupei noastre

Vineri, 21 martie: Cipru – San Marino, ROMÂNIA – Bosnia şi Herţegovina (21:45)

Luni, 24 martie: Bosnia şi Herţegovina – Cipru, San Marino – ROMÂNIA (21:45)

Sâmbătă, 7 iunie: Bosnia şi Herţegovina – San Marino (16:00), Austria – ROMÂNIA (21:45)

Marţi, 10 iunie: ROMÂNIA – Cipru, San Marino – Austria (21:45)

Sâmbătă, 6 septembrie: Austria – Cipru, San Marino – Bosnia şi Herţegovina (21:45)

Marţi, 9 septembrie: Bosnia şi Herţegovina – Austria, Cipru – ROMÂNIA (21:45)

Joi, 9 octombrie: Austria – San Marino, Cipru – Bosnia şi Herţegovina (21:45)

Duminică, 12 octombrie: San Marino – Cipru (16:00), ROMÂNIA – Austria (21:45)

Sâmbătă, 15 noiembrie: Cipru – Austria (19:00), Bosnia şi Herţegovina – ROMÂNIA (21:45)

Marţi, 18 noiembrie: Austria – Bosnia şi Herţegovina, ROMÂNIA – San Marino (21:45).

Grupele preliminariilor Cupei Mondiale din 2026

Grupa A: Câștigătoarea meciului Germania – Italia, Slovacia, Irlanda de Nord, Luxemburg

Grupa B: Elveția, Suedia, Slovenia, Kosovo

Grupa C: Învinsa din meciul Portugalia – Danemarca, Grecia, Scoția, Belarus

Grupa D: Câștigătoarea meciului Franța – Croația, Ucraina, Islanda, Azerbaijan

Grupa E: Câștigătoarea meciului Spania – Olanda, Turcia, Georgia, Bulgaria

Grupa F: Câștigătoarea meciului Portugalia – Danemarca, Ungaria, Irlanda, Armenia

Grupa G: Învinsa din meciul Spania – Olanda, Polonia, Finlanda, Lituania, Malta

Grupa H: Austria, România, Bosnia, Cipru, San Marino

Grupa I: Învinsa din meciul Germania – Italia, Norvegia, Israel, Estonia, Moldova

Grupa J: Belgia, Țara Galilor, Macedonia de Nord, Kazakhstan, Liechtenstein

Grupa K: Anglia, Serbia, Albania, Letonia, Andorra

Grupa L: Învinsa din meciul Franța – Croația, Cehia, Muntenegru, Insulele Feroe, Gibraltar

România nu s-a mai calificat la Cupa Mondială din 1998

România nu s-a mai calificat la un turneu final al Cupei Mondiale din 1998. Ultima ediţie, găzduită de Qatar, în 2022, a fost câştigată de Argentina.

Ediţia din 2026 a Cupei Mondiale, prima cu 48 de echipe, va avea loc între 11 iunie şi 19 iulie 2026, în 16 oraşe din Canada, Mexic şi Statele Unite. Se califică direct câştigătoarele celor 12 grupe preliminare, în timp ce echipele de pe locurile 2 împreună cu cele mai bune 4 câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor vor fi împărţite prin tragere la sorţi şi vor disputa două jocuri de baraj (semifinală şi finală) pentru a se stabili ultimele 4 naţionale europene calificate.

Statele Unite vor fi reprezentate de 11 oraşe, Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Mexicul va găzdui meciuri în trei oraşe, Guadalajara, Mexico City, Monterrey, iar Canada în două, Toronto şi Vancouver.

Finala se va juca pe 19 iulie 2026, la New York/New Jersey.

Opt linii de transport în comun vor avea program prelungit vineri la meciul România – Bosnia Herţegovina

Programul a opt linii de transport în comun va fi prelungit vineri noaptea, iar parcul a două linii de noapte va fi suplimentat pentru preluarea spectatorilor meciului România – Bosnia Herţegovina, programat de la ora 21:45, pe Arena Naţională, informează joi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

Astfel, liniile 1, 10, 40, 55, 86, 90, 104 şi 311 vor avea un program de circulaţie prelungit, iar parcul liniilor de noapte N1 şi N10 va fi suplimentat între orele 00:00-01:00, autobuzele circulând în această perioadă la un interval de 10-20 de minute.

Dacă situaţia o va impune, sub directa coordonare a agenţilor de ordine publică şi a agenţilor Brigăzii Rutiere de Poliţie, traseele liniilor 86, 90, 104 şi 143 vor fi modificate.

Totodată, la dispoziţia Brigăzii Rutiere de Poliţie, traficul rutier va fi restricţionat pe Bd. Pierre de Coubertin, motiv pentru care troleibuzele liniilor 86 şi 90 vor întoarce în Depoul Vatra Luminoasă. În acest caz, călătorii vor putea utiliza vehiculele liniilor 86 şi 90 de la staţia „Aura Buzescu”.

De asemenea, în această situaţie, autobuzele liniei 104 vor funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Pantelimon” şi intersecţia Şos. Iancului/ Bd. Pierre de Coubertin, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Şos. Iancului, Şos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, apoi traseul actual. În acest caz, călătorii vor putea folosi vehiculele liniei 104 de la staţia „Sarafineşti” – pe sensul spre „Piaţa Operei”, respectiv „Şoseaua Iancului” – pe sensul spre „Complex Comercial Pantelimon”.

În cazul restricţionării traficului rutier pe Bd. Pierre de Coubertin, autobuzele liniei 143 vor circula pe traseul de bază între terminalul „Bucur Obor” şi intersecţia Str. Baicului/ Şos. Pantelimon, apoi pe un traseu modificat pe Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Bd. Gării Obor, până la terminalul „Baicului” (capătul liniilor 69, 85 şi 382), cu întoarcere pe Str. Baicului, Str. Paharnicul Turturea, Str. Dumitru Slugeru, apoi traseul actual.

Cei prezenţi pe Arena Naţională mai au la dispoziţie şi autobuzele liniilor 330 şi 335, ale căror ultime treceri în zona stadionului (pe sensul spre terminalele „Parc Teilor”, respectiv „Faur”) sunt programate la ora 23.50, precum şi vehiculele liniilor de noapte N102 şi N109.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/sport/fotbal/preliminarii-cm-2026-grupa-h-romania-bosnia-astazi-de-la-2145-mircea-lucescu-am-speranta-ca-vom-reusi-sa-ne-calificam-3165903

Ultimă oră

Același autor