Publicat: 03/12/2024, 20:24
Prezentatorul de radio Daniel Buzdugan a fost invitatul Minei Cristiana la podcastul „Armonia Lu’Mina”, unde a arătat că relația și conexiunea lui cu divinitatea reprezintă un punct-cheie pentru echilibrarea vieții personale și profesionale.
Rugându-se neîncetat și fiind un creștin practicant, Daniel Buzdugan este ferm convins că spiritualitatea este un drum către împăcarea interioară.
Nu de puține ori, Daniel a fost implicat în mai multe proiecte și inițiative care promovează credința și valorile tradiționale.
Activitatea în online este compusă din învățături spirituale, cugetări, aforisme, gânduri și reflecții despre cărți și credință.
Una dintre cărțile pe care Daniel le-a recomandat în cadrul podcastului la care a fost invitat este volumul „O muscă în Sfântul Munte”. A mers pe Muntele Athos, a participat la pelerinaje și a vorbit deschis despre experiențele religioase, având un respect profund față de valorile ortodoxe.
În timpurile pe care le trăim, Daniel Buzdugan promovează credința care reprezintă pentru el o ancoră care îl ajută să navigheze printre provocările vieții cotidiene. Daniel Buzdugan este definiția îmbinării succesului profesional cu viața spirituală autentică.
Daniel Buzdugan s-a autointitulat „un păcătos creștin”
În cadrul podcastului moderat de Mina Cristiana, Daniel Buzdugan s-a autointitulat „un păcătos creștin”. Cu o smerenie care îl caracterizează pe deplin a vorbit cu emoție despre bunica lui pe care o considera „o icoană a copilăriei”. Cu firul narativ specific, Daniel a mărturisit în podcast despre viața bunicii lui și cum l-a așteptat ea pe soțul ei care a murit pe frontul celei de a doua conflagrații mondiale.
Cu o bucurie imensă, Daniel a povestit despre marea pasiune pe care o are pentru ținuturile Greciei și care au fost primii lui pași în Creta. Daniel a fost deschis să vorbească și despre viața privată, povestindu-i cu umor și cu lux de amănunte cum a cunoscut-o pe actuala lui soție, Monica: „Am cunoscut-o pe Monica într-un interviu stradal.”
În podcast, Daniel a susținut că umorul este foarte important într-o relație de cuplu pentru că te ajută să treci cu un surâs și un zâmbet de toate lucrurile care apar inerent în viața noastră.
Datorită prezentatorului de radio am aflat cum putem să ne întoarcem la noi înșine, care sunt principalele resorturi care ne ajută să facem față vicisitudinilor vieții și cum arată experiența pe Sfântul Munte în comparație cu agitația lumii moderne. La un moment dat, Daniel Buzdugan chiar conchide că „am trăit un sentiment de Iad pe pământ”.
„Unitate prin muzica bizantină și tradiție ortodoxă”
Legat de viața creștină, Daniel Buzdugan a fost numit un ambasador al proiectului „Caravana Creștină”. Pe data de 9 decembrie 2024, de la ora 19:00, luni, în Aula Magna Teoctist Patriarhul de la Palatul Patriarhiei, îl veți putea întâlni pe Daniel în ipostaza de prezentator al ultimei părți din Turneul de Muzică Bizantină din cadrul „Caravanei Creștine”.
După ce a străbătut 5 orașe din țară, Arad, Constanța, Craiova, Brașov, Ploiești, ,“Caravana Creștină” ajunge în ultima destinație a acestui an, în capitala țării, în inima ortodoxiei.
Evenimentul este organizat cu aprobarea Patriarhiei Române, prin Arhiepiscopia Bucureștilor.
Evenimentul va include, de asemenea, proiecții și prezentări legate de documentarul de lung metraj, “Sounds of Byzantium”, care explorează istoria, semnificația și impactul muzicii bizantine în diverse culturi și discipline, inclusiv artă, știință și terapie.
Sub deviza „Unitate prin muzica bizantină și tradiție ortodoxă”, Caravana Creștină își propune să aducă împreună credincioși din toate colțurile țării pentru a celebra valorile spiritualității ortodoxe prin muzică, conferințe și expoziții tematice. Biletele pot fi achiziționate
Publicul bucureștean va avea ocazia să asculte muzica bizantină în interpretarea unor voci emblematice
Pentru prima dată, publicul bucureștean va avea ocazia să asculte muzica bizantină în interpretarea unor voci emblematice din cele trei culturi ortodoxe, aducând împreună tradițiile muzicale ale Balcanilor și Orientului Mijlociu într-o singură seară plină de viață și emoție duhovnicească.
În cadrul acestui concert excepțional, Ribale Wehbé din Beirut (Liban), considerată una dintre cele mai frumoase voci ale Orientului, va urca pe scenă alături de Nektaria Karantzi și Ahilleas Chaldeakes din Atena (Grecia), doi artiști de renume internațional, renumiți pentru interpretările lor deosebite ale muzicii bizantine.
Aceștia vor fi acompaniați de Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, condus de Părintele Arhidiacon Mihail Bucă, un ansamblu de excepție al Patriarhiei Române.
Împreună, cei patru artiști și grupul „Tronos” vor aduce la viață tradițiile muzicale ale celor trei popoare, oferind publicului o călătorie sonoră unică în spiritualitatea ortodoxă. Interpretările lor vor îmbina armonios influențele culturale din Orientul Mijlociu și Balcani, transmițând o mesaj puternic de unitate prin credință și tradiție.
Această întâlnire între reprezentanții muzicii bizantine din România, Grecia și Liban este o oportunitate rară de a celebra unitatea creștină și tradiția comună a muzicii bizantine, care leagă aceste trei popoare prin credință și cultură. Cei care vor deschide acest eveniment sunt membrii grupului „Iacov Protopsaltul”, care vor interpreta cântări inspirate din tradiția athonită, aducând o atmosferă de profundă încărcătură duhovnicească.
Pr. lect. dr. Zaharia Matei de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, va susține,în cadrul evenimentului, o cuvântare despre muzica bizantină. Prezentatoarea emisiunii “Micul Creștin” de pe pe Trinitas Tv, Delia Papazicu va interpreta o poezie creștină,numită “Duhovnicul”, compusă de Părintele Cristian Alexandru, membru al grupului de psalți Tronos
. Ulterior, se alătură și Corul psaltic de copii al Patriarhiei Române, “Tronos Junior”.
Urmărește Gândul.ro pe
Antena 3
Ce se întâmplă doctore
Stirile Kanal D
Râzi cu lacrimi
Cele mai noi
Criza politică –
04 Dec, 14:03
Știri –
04 Dec, 13:59
Vremea –
04 Dec, 13:54
Ultima oră
Justiție –
04 Dec, 13:52
Actualitate –
04 Dec, 13:51
Știri externe –
04 Dec, 13:29