7.8 C
Județul Arad
18 octombrie, 2024

Premieră în Superliga! Gol VALIDAT după ce s-a reluat jocul la UTA – Rapid, arbitrul Colțescu a comis o mare gafă de arbitraj

Publicat: 14/07/2024, 08:21

UTA şi Rapid Bucureşti au remizat, 1-1 (0-1), sâmbătă seara, la Arad, într-un meci din prima etapă a sezonului 2024-2025 al Superligii de fotbal.

Cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut în munutul 89, atunci când Johana Omondi a înscris, dar după intervenția VAR nu s-a validat golul de 2-1 pentru UTA.

Reușita din partida UTA – Rapid, scor final 1-1, a fost anulată de centralul Sebastian Colțescu pentru un fault în atac produs de Halaf la Blazek înainte de marcarea golului.

Cazul este fără precedent în Superliga!

Conform regulamentului nu se anulează un gol dacă jocul este reluat în acel moment indiferent cât de mare este eroarea produsă.

Ce spune Legea 5

Arbitrul nu poate reveni asupra unei decizii de reluare a jocului dacă îşi dă seama că aceasta este incorectă sau în urma informaţiilor primite de la un alt oficial de meci, dacă jocul a fost reluat sau arbitrul a fluierat sfârșitul primei sau celei de a doua reprize (inclusiv prelungiri) şi a părăsit terenul de joc sau a oprit definitiv jocul. Cu toate acestea, dacă la sfârșitul reprizei, arbitrul părăsește terenul de joc pentru a se duce în zona de analiză video pentru arbitru sau pentru a cere jucătorilor să revină pe terenul de joc, aceste situaţii nu împiedică modificarea unei decizii corespunzătoare unui incident care a avut loc înainte de încheierea reprizei.

George Rareş Vidican va conduce la centru meciul CFR Cluj – Dinamo , de duminică (ora 19.00), din prima etapă din Superliga. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Mircea Mihail Grigoriu şi Romică Bîrdeş, în timp ce rezervă va fi Viorel Nicuşor Flueran.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

14 Jul, 10:02

Actualitate –

14 Jul, 10:00

14 Jul, 09:50

Ultima oră

Social –

14 Jul, 09:00

14 Jul, 08:34

Știri externe –

14 Jul, 08:22

Sursa: https://www.gandul.ro/sport/premiera-in-superliga-gol-validat-dupa-ce-s-a-reluat-jocul-la-uta-rapid-arbitrul-coltescu-a-comis-o-mare-gafa-de-arbitraj-20254558

Ultimă oră

Același autor